Audi Cabriolet: Storing elektrisch bedienbaar dak Audi A4 Cabrio '03

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Hallo mensen,

Ik ben in het weekend tot de ontdekking moeten komen dat mijn dak niet meer elektrisch bedienbaar is.

Zaterdagochtend opende het dak zich netjes de eerste keer en bij aankomst sloot deze ook weer netjes. Echter toen ik een uur later terug kwam en de kap weer wilde openen ging dat niet van harte, sterker nog; de ramen gingen naar beneden tot op het juiste niveau, het dak ontgrendelde en toen hield het op en viel in storing.

Ik heb wel gezien dat ik nu in een keer een beschadiging heb in het leer van de afdichtplaat bij de omrol beveiliging in de buurt. Ik heb toen met de noodsleutel het dak met de hand gesloten en ook de afdekplaat. Bij thuiskomst ben ik verder gaan kijken en heb ik niets vreemds kunnen vinden. Heb ik misschien de positie van de manuele bediening verkeerd staan? Kan dat überhaubt?

De huidige situatie is nu de volgende:
Bij bediening van het dak volgens de schakelaar gaan de ramen omlaag to het juist niveau echter gebeurd erna niets meer..... Ik hoor wel iets draaien/lopen een pomp of motor echter dit stopt op een gegeven moment als er een bepaalde tijd niets veranderd. Het lijkt als of het dak dan ook niet ontgrendeld (boven de voorruit). Ik kon tot op heden nog niet zeggen waar het geluid van de pomp of motor vandaan kwam.

Iemand ervaring met een dergelijke storing of heeft iemand meer info mbt de stand van manuele of automatische bediening?
En is er misschien iemand die de foutcode van de dakmodule kan uitlezen?? Bij voorkeur in het zuiden.

Alvast bedankt!!

Groeten Wesley

WiSE

Geplaatst door WiSE , lid sinds 9 jaar geleden

1 Reactie

ricky PRO, 7 jaar geleden

Inderdaad eerst laten uitlezen en kijken of er een relatieve storing in het systeem staat en daarna pas verder kijken hoe en wat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi MG-F of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.