Audi 80: storing in de electronica

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

sinds een maand heb ik een audi 80 avant uit 93. Tijdens het rijden stoort de (door de vorige eigenaar rommelig ingebouwde) radio en kan deze alleen aan wanneer ik de verlichting van de auto ook aan zet. De radio eruit gehad en volgens mij lag het probleem met name in het feit dat de antenne en overige draden slechte verbing maakten met de radio omdat alle draden maar naar binnen gedrukt waren bij het plaatsen van de radio. dit heb ik opgelost door met mijn arm via het handschoenen vakje de kabels achter de radio een beetje in goede banen te leiden.

het probleem trad op toe ik het handschoenenvak dicht wilde doen en voelde dat dat niet lekker ging doordat het begeltje (waar ook de verlichting van het vak aan vast zit) te ver naar boven was verplaatst. toen ik deze naar beneden haalde en tegen het lampje aan kwam hield alle electronica (wat volgens het instuctie boekje valt onder zekering 4: verlichting dashbord, radio enz.) ermee op. het probleem hiervoor ligt echter niet in de zekering, want deze heb ik wel vervangen, maar was volgens mij niet kapot.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? en daarnaast, iemand een idee hoe ik de radio zo aansluit dat deze ook aan kan wanneer ik de verlichting niet aan heb?

alvast bedankt.

RJW '82

Geplaatst door RJW '82 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Rudger op iedere radio staat een bedradingsschema, een beetje hobbyist moet daar genoeg aan hebben. Let er op dat de toestellen 2 maal + hebben ;'n 30 voor het geheugen en een geschakelde + 15 om te spelen die gaat over het contact of over de accesoire stand. Succes.

RJW '82 (0), 14 jaar geleden

bedankt ik ga kijken of dit gaat werken. Toch nog wel een vraag: als ik dit oplos, los ik dan ook direct de storing op die er nu voor zorgt dat ik geen dashboard verlichting meer heb of zit dit probleem ergens anders?

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Zekering en of dimmer controleren . Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.