Audi A4: terug lopen temperatuur

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 i

Hallo Allemaal,

Ik heb een audi a4 uit 1997, sinds een tijd heeft deze het probleem dat de temperatuur terugloopt van 90 graden naar 60 graden. Dit heeft hij alleen op de snelweg bij hogere snelheden (120 a 130 km /p uur. Zodra ik langzamer ga rijden loopt temperatuur gelijk weer op naar 90 graden.
Ook heeft hij een als hij koud is een tik. Lijkt de waterpomp.

Kunnen bovenstaande problemen met elkaarte maken hebben ?

Groet Carlo

carlo@luca

Geplaatst door carlo@luca (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat van de temperatuur ga ik voor een nieuwe thermostaat vervangen,maar voor die ratel kan het vanalles zijn,beste is om daar even mee langs de garage te gaan.

Ricky

carlo@luca (0), 16 jaar geleden

Hoi Ricky,

Bedankt voor je bericht.
De thermostaat is ongeveer een jaar geleden vervangen. daarvoor had hij dit probleem ook al, en met een nieuwe thermostaat was het niet opgelost.

Carlo

Hisham (0), 16 jaar geleden

temparatuursensor (op blok bij cilinderkop)?
of hebben alleen tdi'tjes daar last van?

cocker (0), 16 jaar geleden

Lijkt me logisch dat de temperatuur daalt op de grote weg. De motor wordt nl. extra gekoeld door de rijwind. Als je in de stad rijd is er geen koeling van buitenaf. Gevolg: temp loopt op.
Het schijnt een euvel te zijn van Audi dat de tempmeters niet correct de temp aangeeft. Zou je op het blok gaan meten dan is de temp hoger dan wat de meter aangeeft.

Gr,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.