Audi A6 Avant: Tiptronic

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Totaal 170 dkm gelopen, vernsnbak olie ong 50 000 oud ,de versnellingsbak geeft steeds meer kuren ,plotseling meer toeren wat op slippen lijkt ,wat eerst sporadisch was, op dat momnt is het PRND-balkje in dashboard volledig rood.Stilstaan en contact uit-aan zetten werkt dan even.Maar steeds vaker komt dit terug.Ook is er wel eens sprake van een verh stationair toerental 1200 .De foutcodes die we vanmorgen hebben gemeten zijn 17119, P035 ,01119.
Wat kan ik verwachten aan kosten. is dit een bekend probleem,wie herkend de symptomen?
gr Martin

martineric

Geplaatst door martineric (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martineric (0), 12 jaar geleden

ps, is een tiptronic.
gr

martineric (0), 12 jaar geleden

Even een update van het verhaa,even jammer dat er totaal geen respons is gegeven op mn vraagje ........De auto is bij de Audi dealer onderzocht , de code s uitgelezen en aan de olie "geroken", Daaruit bleek dat be bak versleten was en de olie verbrand, en vervangen diende t e worden .Ik had geen keus , maar alleen nieuw wilde men monteren , affijn expertisekosten van anderhalf honderd betaald en een ander bedrijf uit brabant heeft de orginele bak laten reviseren bij een gerenommerd bedrijf aldaar.De bak gemonteerd , en wat ik niet wist maar toen door de monteur verteld werd dat deze bakken na revisie wel eens dezelfde klachten snel terug zouden kunnen krijgen. Die klacht had ik dus al na een week,niet constant maar ik weet wel wat de toekomst weer is.Ik denk dat ik maar een nieuwe auto ga kopen.(geen audi)

P. Kelder (0) PRO, 12 jaar geleden

Martin

Olie van de automaat dient iedere 60.000km (preventief) ververst te worden incl filter om problemen met de bak te voorkomen.
Helaas houd niet iedereen zich hieraan, dit kan door onwetendheid maar ook vanwege het kostenplaatje..

[u]Wat de monteur vertelt is niet helemaal waar[/u]

De levensduur van een gereviseerde automaatbak hangt sterk af van zijn doen en vakmanschap (ook waarvan door de klant opdracht is gegeven)
Half reviseren = halfwerk = korte levensduur / verwachting.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
In dit Topic vertel je al 50.000km met dit probleem rond te rijden. Misschien had je het e.a kunnen voorkomen door tijdig te anticiperen.
Nu de bak toch en uiteindelijk de geest heeft gegeven ligt het plots aan het merk Audi ?

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Wat je ook in dit Topic niet verteld, dat de motor getuned is. Heeft de tuner met de automaatbak rekening gehouden??
Olie van de automaatbak verbrand natuurlijk niet zomaar, de bak kon duidelijk de motor niet bijsloffen (te)hoge slip in de bak = oorzaak van het verbranden van de olie.

Voorlopig neem ik het verhaal even met een korreltje zout......, het rammelt wat hier & daar

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.