Audi A4-Avant: Toerental uitval en afslaan motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De motor van mijn A4 begint onregelmatig te functionerenna +/- 5 minuten rijden: de motor gaat schokken, valt in toerental volledig weg, maar springt weer aan en stationair kan hij wel eens afslaan. Uitlezen geeft geen uitkomst. Inmiddels zijn de injectoren ultrasonisch gereinigd en een ervan vervangen, zonder resultaat. Mijn garagehouder kan het probleem niet oplossen maar vindt dat de wagen te weinig power heeft . Hij gaat de uitlaat fasegewijs reinigen.
Wie kent dit probleem en heeft een mogelijke oplossing?
Gr. Leo.

leoverh

Geplaatst door leoverh (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dus er staan geen storingen in het geheugen?
Is hij echt minder vermogen gaan krijgen? Of zegt de garagehouder dat? Want een deze 1.6 in een A4 avant is zo en zo al traag...
Dat afslaan kan wel eens aan een vervuild gasklephuis liggen,deze reinigen en de klep weer inleren met de testkast,ook diverse vacuumslangen gaan wel eens lekken bij dit blok.
Maar als de motor in toeren wegvalt wat je zegt,kan je dan nog gasgeven op dat moment of reageert gaspedaal dan niet meer?

leoverh (0), 13 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie. Er zijn geen storingen afleesbaar. De motor slaat soms stationair af (altijd pas na +\-5 bedrijfsminuten) en op snelheid valt de motor even volledig uit en schiet vervolgens weer aan.

jansybren (0) PRO, 13 jaar geleden

Is er al eens naar je bobine gekeken, bougiekabels en bougies, verdeelkap en rotor?? Naar mate deze onderdelen warm gaan worden kan het voorkomen dat er een vonk wordt overgeslagen vanwege een defekt component.

leoverh (0), 13 jaar geleden

Beste Jan,

Ja daar is allemaal maar gekeken. Evenals het gasklephuis en de stationaire regelklep.

leoverh (0), 13 jaar geleden

De oplossing van het probleem werd uiteindelijk geboden door de Audi dealer. Na uitvoerige diagnose en testen bleek de sensor de toerenteller sensor defect evenals een impulssensor. Deze veroorzaakten onregelmatig lopen en uitval van de motor.

Gr. Leo

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Oke thanks voor je feedback.

Springautomotive (0) PRO, 8 jaar geleden

heb een Audi A4 V6 3,0 ltr cabriolet in werkplaats staan die zo nu en dan spontaan afslaat en dan ervoor en erna onregelmatig loopt! Heb de volgende codes; p1142, P0102, P1103, P1127 en P1108, please advice ! Luchtmassameter is al vervangen

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Hey Marcel, maak even hiervoor een nieuwe topic aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.