Audi audi A4: trillen bij 100 km p/u automatische transmissie

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 1.9

bij stabiele snelheid van 100 lijkt het of de automaat inhoud en voel je een trilling op het gaspedaal
ik heb getest of de versnellingsbak kapot is door de automaat op drive te zetten en licht gas te geven met de voet op de rem: geen vreemde geluiden en motor loopt mooi
daarnaast gaat het toerental spontaan van 2000 naar 2200 of 2400 naar 2600 (afhankelijk van de snelheid) om de halve minuut, terwijl ik express een constante snelheid aanhoudt.
wie kan mij helpen?

renelugt

Geplaatst door renelugt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

dit probleem is mij bekent, en wordt veroorzaakt door een defect aan de (lock-up koppelomvormer) vervangen is de enige oplossing, daarvoor zal de automaatbak gedemonteerd moeten worden.

paul,

renelugt (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je antwoord paul
ik schat zo dat het aardig in de papieren zal lopen? atf olie vervangen biedt geen soelaas zeker?
nog een vraag: geeft de computer bij het uitlezen dit als storing aan denk je?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

het is een mechanisch probleem daarop volgt geen storing, ook het vervangen van ATF bied geen oplossing. gezien het bouwjaar van de auto is deze reparatie het zeker wel waard... hou rekening met zo'n kleine 1200,- incl montage en de ATF verversen.

paul,

renelugt (0), 17 jaar geleden

ik weet dat mijn garage heel weinig tijd heeft door vakanties,ziekte etc , zij plannen drie weken vooruit, acht je de reparatie dringend en zo ja kan ik dit ook door een niet Audi garage laten doen die wel tijd heeft?
als laatste vraag; is het denkbaar dat het wat anders is, ik bedoel het is een dure klus, is het snel te zien of het de koppelomvormer is
je moet er niet aan denken dat het wat anders is (ik twijfel niet aan je deskundigheid maar ik lees hier op de site hoe moeilijk het soms is om de oorzaak te vinden van een probleem)
bedankt maar weer voor je hulp :)

renelugt (0), 12 jaar geleden

revisie automaat bij ATS in Rijswijk heeft probleem opgelost. Hulde aan ATS!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.