Audi A4: turbo kapot?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

vooropgesteld mijn auto is geen jonkie en heeft al 450.000 km gelopen. Twee jaar terug is de automaat gereviseerd. Tot voor kort een hele fijne auto. De laatste weken merk ik regelmatig op de autosnelweg dat als ik gas geef, de toerenteller wel reageert maar de snelheid nauwelijks oploopt.
De garage heeft al een geleden gemeld dat de turbo speling heeft "op het asje"". Zou het kunnen dat de turbo kapot is en zo ja kan deze worden vervangen door een exemplaar van een sloopauto. De standaard reparatie kost 1000 euro voor een nieuwe.
Wie heeft een idee?

alvast bedankt

Rene

renea4

Geplaatst door renea4 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Slippende automaat. Heeft niets met je turbo te maken.
Als de turbo kapot is, nemen de toeren niet meer toe.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Rene, wat heet speling acsiaal meer dan een mm is niet goed . Speling radiaal 0,5 mm. is heel goed mogelijk en toch goed op druk komen. Ik zou het luchthoeveelheidsmeter op aanwijzing laten testen. Geen foutcode wil niet zeggen dat de meting in mg /slag ook goed is. Succes.

renea4 (0), 9 jaar geleden

automaat laten reviseren, jaren geen klachten meer gehad, nu begint het weer maar door ouderdom, inmiddels 150000 km weer mee gereden, auto is na 15 jaar aan vervanging toe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.