Audi A4: audi a4 1.9 tdi lekt koelvloeistof na vervangen thermostaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 96kw

heb vandaag mijn thermostaat vervangen en kreeg bij de dealer een rubbere ring erbij. bij andere autos waarbij ik de thermostaat heb vervangen paste die ring rond de thermostaat maar bij deze thermostaat bleef de ronde ring dus niet zitten omdat er geen gleufje inzat maar vollerdig rond is.

nu heb ik eerst de rubbere ring in de opening gelegd waar de thermostaat invalt en toen het huisje met thermostaat daarop geduwd en vastgezet. alleen nu lekt er koelvloeistof terwijl ik alles toch goed heb vastgedraaid. heb ik het wel op de goede manier gedaan? want iemand die bij seat werkt zei dat de ring toch echt rond de thermostaat moet vallen en niet eerst in de opening gelegd moet worden.

kan iemand dit misschien vertellen?

Angelo_27

Geplaatst door Angelo_27 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Angelo

Eerst de thermostaat plaatsen, dan de rubberenring en als laatste het mondje....

Gr. paul

Angelo_27 (0), 13 jaar geleden

hoi paul , bedankt voor de snelle reactie maar eerst de thermostaat plaatsen is toch niet mogelijk omdat deze in het mondje een halve slag gedraaid moet worden om zo vast te zitten?

Angelo_27 (0), 12 jaar geleden

is opgelost. rubberring zat een scheurtje in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.