Audi A3: Turbodruk ineens weg, na uit/aanzetten motor weer terug

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI 90pk AGR type

Hallo,

Vanmorgen op de snelweg merkte ik ineens dat mijn auto (266.000 km / AGR type) niet meer vooruit te branden was. Toen ik 20 minuten eerder van thuis weg ben gegaan heb ik niets opgemerkt. Ik heb het vermoeden dat mijn turbodruk is weggevallen. Ben van de snelweg gegaan en heb auto een seconde of 10 uitgezet en daarna weer gestart. De druk was erweer en de auto trok ook weer zoals het hoort. De rest van de rit heb ik continu vol op het gas (warme motor) bij het optrekken gedrukt. Niets bijzonder te merken. Auto trok weer als voorheen. Echter niet boven de 100 uitgekomen (zal ik doen op snelweg op terugreis).

Een week of 2 terug begon mijn oliesensor te piepen (gele kannetje op display) terwijl er voldoende olie in zat. Heb toch maar iets bijgevuld (is net iets boven max (oei oei). Kortom, is de electronica een beetje op hol geslagen? Kan dat komen door inbouw van xenonlampen (K-Light kit), die ik er een maand of 4 in heb zitten. Als dat zo is vliegen ze er meteen weer uit :-(. Iemand enig idee? Hoor hwet wel. Alvast bedankt.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

avieravant (0), 16 jaar geleden

Je auto ging in de noodloop, even laten uitlezen.

Dead Silence (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor antwoord. Gaat de auto in noodloop zonder aankondiging of bericht of errorcode aanduiding? M.a.w. kan ik alleen zien of er iets mis is als ik de auto laat uitlezen?

avieravant (0), 16 jaar geleden

Ja zonder aankondiging en als je het contact aan en uit doet is ie weer normaal. (maar daar was je al achter ;-)
Uitlezen is wel het handigst om mee te beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.