Audi A4-Avant: Vialle LPI ombouw oude tank naar nieuwe tank (schema)

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG

Ik heb een Nederlandse auto naar Duitsland uitgevoerd. Nu heeft men de oude gastank (lpi) van 1995 afgekeurd omdat hij ouder is dan 10 jaar.
Ik heb inmiddels een nieuwere ronde tank, maar weet niet welke draadkleuren ik nodig ben voor de tankmeter. Bij de oude installatie wordt de tankmeter in het dashboard nog gebruikt, maar volgens mij in de nieuwere installaties zit dit in de knop?
Aan de bestaande kabelboom heb ik voor de tankmeter 2 draden (bruin en zwart). Aan de nieuwe tank zitten drie draden voor waarschijnlijk de tankvlotter, 3 draden voor de pomp en 2 draden voor de afsluiter.

Wie kan mij aan een schema helpen?
Is dit weleens mogelijk om te bouwen of moet ik een andere schakelaar toepassen of gewoon zonder (dagteller gebruiken)?

fkha

Geplaatst door fkha (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 15 jaar geleden

Een A4 van '96 met LPI??????? Welk type LPE is er gemonteerd, LPE3, 4 of 6?

fkha (0), 15 jaar geleden

[quote=hakeemolajuwon]Een A4 van '96 met LPI??????? Welk type LPE is er gemonteerd, LPE3, 4 of 6?[/quote]
Ik zou het eigenlijk niet weten, we doen bij ons op het werk niet zo veel met LPG. Het zal er wel één van de eerste generatie zijn. De schakelaar is een klein vierkant drukknopje met groen (gas) of rood (benzine) ledje. De oude tank is een torpedo-tank (2 aaneen) met nog een benzinemeter erin zoals dit ook bij een ouderwetse tank is.
Het gaat mij er dus om welke functie de drie draden aan de nieuwe tank hebben en of dit nog aangesloten kan worden aan de oude kabelboom met 2 draden voor de tankmeter in de tellerklok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.