Audi 80 1994: Voorgloeien

Bouwjaar: 1994

Mijn auto gloeit niet meer voor.Relais,gloeispiralen en temp.sensor(Blauw tweepolig)zijn al vervangen.
Wel gloeit de auto voor als ik de stekker van de sensor(blauw) eraf haal.Maar dan heb je geen temp.signaal meer naar de computer en gaat de motor veel te veel brandstof gebruiken. Wie heeft dit ook al eens meegemaakt.

Henk4379

Geplaatst door Henk4379 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Henk4379 (0), 19 jaar geleden

Ps. Het Lampje licht dan wel kort op bij het op contact zetten.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Komt er op het moment dat het lampje oplicht wel spanning op de gloeispiraal?? (en volgens mij is het normaal dat een TDI maar heel kort voorgloeit bij de huidige buitentemperatuur van 19 graden, vraag me dus af of er wel iets aan de hand is met het gloeisysteem)

Ik neem aan dat de auto slecht of niet start, laat eerst de compressie eens meten.
Bij te lage compressie moet je denken aan:

Algehele motorslijtage
Verbrande klep
Lekke koppakking en/of gescheurde kop

Andere mogelijkheid is dat de verstuivers aan het eind van hun leven gekomen zijn, maar dan zou de klok zeker boven de 250.000 km moeten staan. Of als je met de auto op z.g. landbouwdiesel (rode diesel) rijd is het minder dan de helft, daar kunnen de tegenwoordige verstuivers n.l. niet tegen.

succes

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is het probleem ?
Dat van het niet voorgloeien is normaal,een TDI hoeft pas te gaan voorgloeien bendeden de 5 graden.
Dus als de auto goed aanslaat is er niets aan de hand,doet hij dat niet moet je de oorzaak ergens anders zoeken.

veel succes!! E.Tempel

Henk4379 (0), 19 jaar geleden

Het slechte starten doet deze alleen `s-morgens ,als hij eenmaal gestart heeft ,start deze de hele dag door goed. Alleen na een nacht staan dus. De motor loopt en trekt verder goed.Ik heb de blauwe temp.sensor in een beker koud water gelegd(Ongeveer 4 graden en dan gloeit deze wel voor. Dus met het gloeisysteem is niks mis mee.

Riad (0), 19 jaar geleden

ik heb dit probleem ook gehad , maar bij mij was t af en toe , heb toen de brandstof leidingen gecontr ivm lucht aan zuigen .heb er nu al een hele tijd geen last van .ken jij mij ook zeggen waar dat reais ergens zit

alvast bedankt en ik hoor t wel

Riad (0), 19 jaar geleden

oja hoe heb je de bouigies gecontr, volgens de dealer doen hun t op de oude manier , dus demonteren , op de plus en dan kijken of ie heel snel gaat gloeien

Dorma (0), 19 jaar geleden

Mijn auto gloeit ook niet meer voor.Relais,gloeispiralen en temp.sensor(Blauw tweepolig)zijn al vervangen.
Wel gloeit de auto voor als ik de stekker van de sensor(blauw) eraf haal.Maar dan heb je geen temp.signaal meer. Ik heb gelezen dat jij dit ook hebt meegemaakt. Weet jij de oplossing.

Gr. Jan

Riad (0), 19 jaar geleden

hoi meneer heideman heeft u u probleem opgelost, want mijn audi 80 tdi heeft nu t probleem ook,volgens een garage kon t aan de computer liggen, omdat deze ook moet gloeien tijdens t starten, dus hij hoeft niet voor te gloeien maar tijdens t starten te gloeien,ik zal wel kijken of ie dat bij wel doet, want ik it er ook mee p.s heb toevallig een document van golf tdi en daar stond in in t engels dan wel dat ie pas voorgloeit 'below+9 graden.maar dan weet ik t niet meer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.