Audi A8: Vraag over automaat bakken van Audi

Bouwjaar: 2004

Ik ben bezig met de aanschaf van een andere audi en ben aan het twijfelen tussen een A4 quattro S-line met alle opties 3.0 TDi, of een A8, ook 3.0 TDi. Beide zijn leuk in de km's en opties.

Beide auto's hebben een automaat bakkie. Nu weet ik dat die automaat bakken nogal storingsgevoelig zijn (zie ook mijn andere vragen). Nu vertelde degene die mij de auto wil verkopen het volgende:

[snip]
de enige goeie automaatbakken hebben alle Quattro uitgevoerde Audi's,alle andere audi's hebben een multitronic en die kan je bij het oude ijzer zetten
[/snip]

Is dit zo? Hebben de quattro's een betere automaat bak?
Is er overigens een verschil tussen de zogenaamde CVT bak (want hier heb ik ooit in gereden met een A4 2.5 TDi, en ik vond die bak nogal bagger omdat deze continu op 3000 toeren bleef hangen) en deze bak? Laatst in een A8 3.0 TDi gereden en die schakelde wel gewoon netjes.

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

www.hadecom.nl

Geplaatst door www.hadecom.nl (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

het zijn automaatbakken met een boel electronica erin uit ervaringen met bij vw de fijne dsg bakken wat bij audi de s-tronic is zijn er wel wat problemen met het brein in de bak maar je kunt ze niet allemaal over één kam scheren er zijn ook zat die het wel goed volhouden waar je vooral goed op moet letten (weet niet wat de km.stand is) dat die bakken om de 60.000km ververst moeten worden anders gaat het echt fout koop je er één met 120.000km waar nog geen olie van ververst is zal je beter naar de volgende kunnen gaan

gr.marco

www.hadecom.nl (0), 14 jaar geleden

129.000 km is het. De vraag is natuurlijk altijd of de olie wel ververst is dan.

Wat ik overigens wel een beetje verbazingwekkend vind is dat de bakken zo'n slechte naam hebben. Dat kan toch niet voor een auto in die prijsklasse.

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

ik ken wel duurdere auto s met nog grotere problemen en sta nergens meer van te kijken in de garage maak je een boel verkeerde dingen mee wat al snel een negatief beeld geeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.