Audi A4: Vragen over verlichting, licht-zoemer, verlichting tellers enz

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,

Sinds gisteren ben ik de trotse eigenaar van een Audi a4 1.8 uit 1995. Nu zijn er nog enkele kleine dingetjes aan de auto:

1 De zoemer die hoort te klinken als je de lampen aan laat staan bij het verlaten van de auto werkt niet, iemand enig idee hoe dit mogelijk is? Ik ben niet van plan om veel geld uit te geven aan een reparatie dus hopelijk heeft iemand enige tips waar ik het probleem kan vinden of hoe ik het zelf op kan lossen. (Ik ben zelf handig genoeg)

2 Hoort er bij mijn type A4 geen lampje te branden op het dashboard waaraan je kunt zien dat de lampen branden?

3 In het donker zijn de tellers bijna niet af te lezen omdat ze bijna niet verlicht worden. Ik kan ook geen schakelaar of iets dergelijks vinden waarmee ik de lichtsterkte van de tellers kan regelen, hoort dit type dat niet te hebben? Ik ga er dus vanuit dat er enkele lampjes kapot zijn (tellers zijn ongelijk verlicht namelijk). Hoe kan ik de tellerunit het beste demonteren?

Ik hoop dat julie me snel aan een antwoord kunnen helpen,

M.v.g Bart van de Groes

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter1000 (0), 17 jaar geleden

Ik ben in het bezit van een A4 van hetzelfde bouwjaar.
Ik had/heb dezelfde problemen.
Bij de toerenteller zit een uitstekende draaiknop waarmee je dashboard lampjes kunt stellen. Bij de snelheidsmeter zit dezelfde knop maar is voor de tijdklok.
Maar waarschijnlijk zijn de lampjes aan vervanging toe. Bij mij al 3 keer gebeurd. Ik heb het laten doen want ik durf zelf het gehele dashboard niet naar voren te halen.
Bij de laatste keer is waarschijnlijk een printplaat stuk geraakt. Ook bij mij geen zoemer meer bij het verlaten van de auto. Ook doet de zoemer het niet meer als de auto naar de reservebrandstof gaat. Waarschuwingslampje gaat echter wel branden
Ik heb in het verleden wel eens een offerte laten maken bij een dealer voor het vervangen van de printplaat. Ik viel haast flauw.
Er zit geen lampje in dat je kunt zien dat de lampen branden.

Hisham (0), 17 jaar geleden

1. er zijn toch van die goedkope universele zoemers te koop die je dan erin kunt zetten?
ik geloof dat die dingen niet duurder zijn dan een tientje ofzo...

2. normaal dimlicht niet, ik heb zelf een a4 sedan van 1995, geen dimlichtlampje in instrumentenpaneel. mijn zwager heeft een a4 avant van 1997, die heeft dat weer wel. durf niet te zeggen of het standaard vanaf een bepaald bouwjaar is, of dat het misscien aan de uitvoering ligt (ik heb de kaalste versie die er is, mijn zwager heeft een wat beter aangekleedde versie)

3. is reeds beantwoord door Peteer1000, inderdaad dat knopje links die je dan kunt draaien naar links en rechts om lichtsterkte aan te passen.
mochten er lampjes kapot zijn, dan is vervangen heel erg makkelijk:

boven je stuurkolom zit een afdekkapje, die kan er af. dan zie je 2 schroeven die het instrumentenpaneel/klokhuis vasthouden. die los draaien. dan kun je het instrumentenpaneel/klokhuis zo eruti halen. alleen nog ff 2 stekkers aan de achterkant loshalen. (hoop dat de kabels ervan bij jou wat langer zijn dan bij mij, ik moest toen een beetje moeite doen om er goed bij te kunnen. als di eenmaal los zijn. heb je het instrumentenpaneel/klokhuis in je haden. daar zit op de achterkant een afdekkap die vast zit met "klemmetjes" die kun je makkelijk los halen. als je die los hebt zie je de lampjes al zitten en kun je die zo vervangen door andere lampjes.

succes!

Bart van de Groes (0), 17 jaar geleden

Heren, bedankt voor de antwoorden. Voor die universele zoemers zal ik eens even rondkijken of ik iets kan vinden.. Ik ben gisteren aan het werk geweest en heb 3 lampjes vervangen in het dashoard.. Waren er 3 kapot van de 6! En dat scheelt dus nog al.. Nu heb ik er wel een probleem bij (dat had ik al voor ik het dashboard demonteerde). Het lampje van mijn airbag ging onder het rijden branden, en deze blijft nu branden. Wat kan ik hieraan het beste doen?

Groeten Bart

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

mijn airbag ging onder het rijden branden, en deze blijft nu branden. Wat kan ik hieraan het beste doen?

quote

systeem laten resetten, dan is het opgelost.

paul,

Bart van de Groes (0), 17 jaar geleden

maar er moet toch een reden zijn, dat het lampje gaat branden of niet dan!?

Groeten

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Bart van de Groes]maar er moet toch een reden zijn, dat het lampje gaat branden of niet dan!?

Groeten[/quote]
waarschijnlijk heb je de stekkers van de klok gehad, en of auto op het contact gezet ?

paul,

Bart van de Groes (0), 17 jaar geleden

Dat zou inderdaad wel eens kunnen kloppen ja. Ik zal eens informeren bij de dealer wat zoiets kost.

Bedantk voor de antwoorden.

Groeten Bartt

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

rekenen ze 25€ voor :-( (2 minuten werk)

Airbagsysteem werkt nu niet; houd daar rekening mee en laat het dus idd herstellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.