Audi A3: Warm start de auto niet zo goed

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hoi,

Ook ik heb inmiddels het bekende tdi probleem dat wanneer mijn auto (a3 8p 2004 1.9 tdi) warm is hij moeilijk start. Nu heb ik al wanneer de auto warm was de stekker uit de koelvloeistofsensor gehaald en hij starte direct goed. Dus volgens mij zijn er 2 oplossing zwaardere accu of startmotor vervangen. Mijn eerst vraag wat is een zwaardere accu? (heb nu een Varta erin van 72 ah) en ik heb een startmotor van een a3 8p
2.0 tdi gevonden past deze ook in mijn auto?

Mvg.

Verkerk

verkerk

Geplaatst door verkerk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt de accu laten testen,maar 9 van de 10x is het de startmotor die stuk is,en haal gewoon diegene die erin hoort (onderdeelnummers vergelijken).

verkerk (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een startmotor kunnen regelen alleen heeft deze het nummer 02Z 911 023 H en de startmotor in mijn auto heeft het nummer 02Z 911 023 F. Zal deze startmotor passen en goed werken.

Mvg.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt de dealer bellen en vragen of het nummer met de H overgaat naar de F,als dat niet zo is dan is hij anders en zal het niet gaan werken.

verkerk (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Dat had ik inderdaad gedaan en daar werd mij inderdaad verteld dat de F de opvolger is van de H (de H wat die ik had gekocht was gereviseerd). Maar heb van het weekend de startmotor eruit gehaald, blijkt dat die van mij 10 (F) tanden heeft en die wat ik had gekocht 11 (H). Kan dit geen kwaad? ik heb trouwens gewoon mijn oude startmotor terug erin gezet.

verkerk (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Heb ondertussen de gereviseerde startmotor (H) erin gezet, volgens die audi dealer kon dat gewoon. De startmotor werkt gewoon goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.