Audi Coupe: Watertemperatuur te heet ?

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3E 10V

Ik rij net op de snelweg, moet van snelweg veranderen en rij in een bocht omhoog, ik geef gas en opeens gaat mijn koelvloeistof temperatuur lampje branden, na een halve minuut ging ie weer uit toen ik mijn ventilator binnen hard zette maar ik snap niet waarom ie gaat branden.
Ik heb oktober 2005 mijn koelvloeistof laten nakijken omdat ik dacht dat er iets niet goed aan was, de Audi dealer/garage beweerde dat koelvloeistof altijd goed blijft en dat er niets aan de hand is.
Maar ik vind mijn motor altijd te snel te warm wordt, ik heb net 32 km gereden op voornamelijk snelweg en mijn motor is echt heet, mijn fan ging nog net niet aan maar het was echt warm, en dat heb ik op kleine stukjes ook.
Is het noodzakelijk om koelvloeistof te vervangen ?
Is het veel werk om te laten doen en hoeveel zou dat kosten ?

markdekker

Geplaatst door markdekker (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nummer 1:
Het koelsysteem van deze motoren is niet echt overbemeten. Ken nêt zeggen we dan....
Oftewel, een nieuwe radiateur zou wel eens wonderen kunnen verrichten...... (als er werkelijk een koelingsprobleem is)

Nummer 2:
Werkt de elektrische fan goed dan is er weinig aan de hand. Meet met een losse opnemer de werkelijke motortemperatuur eens na.

Nummer 3:
Het komt nogal eens voor dat bij dit type de temperatuurmeter (en andere instrumenten) in het dasboard een eigen leven begint te lijden.

Nummer 4:
Het lampje kan ook gaan branden als het niveau te laag is.

markdekker (0), 16 jaar geleden

Hoe weet ik of mijn radiateur echt stuk is, mijn temp. meter in mijn dashboard doet het nl. niet ?
Mijn fan werkt wel prima maar mijn motor wordt gewoon erg snel heet, dus met andere woorden als ik 15 minuten door de stad rij slaat ie al aan.

Is het ook mogelijk dat koelvloeistof zijn koelkracht kwijtraakt na zoveel jaar ?

markdekker (0), 16 jaar geleden

Heeft iemand een idee ?

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

is volgens mij op een niet werkende tempmeter na niets mis mee.

markdekker (0), 16 jaar geleden

Is het ook mogelijk dat koelvloeistof zijn koelkracht kwijtraakt na zoveel jaar ?

renecoupe (0), 16 jaar geleden

hallo mark, heb ook een 2,3 10v en mijn fan gaat ook aan als ik in de stad rij. en het is volgens mij de enige auto waar in de winter voor t stoplicht de fan aanslaat! en ik heb er al een nieuwe radiateur op zitten...maar echt te heet is ie nog nooit geworden. maar tussen de 90 en 95 graden is volgens mijn temp meter heel gewoon. gr rene

markdekker (0), 16 jaar geleden

Tja, dat kan ik niet zien bij die van mij omdat mijn temp. meter stuk is, een paar jaar geleden heb ik mijn koelvloeistof laten controleren en dat scheen goed te zijn, er zit nog weinig kleur in, het lijkt meer op water, daarom vroeg ik me af hoe lang koelvloeistof houdbaar is.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nummer 1 gewoon kraantjeswater is wat koeling aangaat het beste wat er is; helaas verrot het blok er van en het kan bevriezen; dus niet doen.
Nummer 2, wat belangrijk is is dat de koelvloeistof genoeg vorstbescherming heeft. Dat testen ze in een garage met een soortelijk gewicht meter; in vakterm gewoon koelvloeistoftester.

Boeren methode, beetje koelvloeistof uit het tankie halen, in een plastic bekertje in de vriezer; blijft het vloeibaar hoef je je in nederland niet druk te maken. (let wel, er zijn landen waar het nog echt vriest)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.