Audi A4 Avant 2008: Witte rook en trillen bij starten

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: CCW, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 176

Dag heren,
ik ben nieuw en ik leg even het probleem voor.
Bij het starten komt er witte rook uit en trilt de motor. Dit duurt soms 10 seconden en soms 1 minuut. Hierna is het ook weg. De monteur is 1 week mee aan de gang geweest. Het ligt niet aan de injector(s) en/of gloeibougies. De auto verbruikt niet veel meer dan normaal diesel, geen vermogensverlies, geen koelvloeistoflekkage. Men denkt dat het iets mechanisch is en om er achter te komen moet de kop eraf. En dit kan nogal een duur avontuur worden. Mijn vraag is : zijn er nog andere technische mogelijkheden om de auto te testen of uit te lezen?
alvast bedankt.

Gulsever

Geplaatst door Gulsever , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Is de monteur , Kees op de hoek of een dealer ?
Verstuivers zijn getest op een testbank ?

    Hoi, specialist audi, maar geen dealer. Getest door verstuivers te wisselen, volgens de monteur problemen cylinder 3.. - Gulsever, 4 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Oké als ze geconstateerd hebben dat cilinder 3 de boosdoener is , dan kunnen ze daar toch verder onderzoek doen ? Compressie meten , lektest enz.

Gulsever, 4 maanden geleden

Weet jij een bedrijf die dit kan uitvoeren...extra info: bij lage toeren <2000, komt ratelend geluid vanuit de motor, > 2000 toeren niet meer hoorbaar. Motor openen is 1 ding, wat daarna aan onderdelen vervangen moeten worden is een gok tussen 2k-4k . Monteur houdt het waterslag... kan de bobine defect zijn...er brandt geen enkel storingslampje. Bij uitlezen cylinder 3 te hoge waarde... alvast bedankt...

oldford PRO, 4 maanden geleden

1 ding is zeker, de bobine kan niet de oorzaak zijn. Die heeft een diesel-motor namelijk niet.
Wat was de eaxcte tekst en het nummer van die uitgelezen foutcode?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Waterslag zou dus ook koelvloeistofverlies inhouden en dat heb je niet schrijf je , als er koelvloeistof in de cilinder zou staan is het gauw afgelopen .

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Diesel specialist , zal er toch wel 1 in de buurt zitten , Google eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 Avant of stel zelf een nieuwe vraag.