Audi A4: zijwindgevoelig

Bouwjaar: 1998

Mijn A4 1.9TDI spoort over het algemeen perfect maar bij harde zijwind zwabbert ie alle kanten op en moet ik continu bijsturen. Weet iemand of dit probleem opgelost kan worden door bredere en vooral lagere banden (bv. 225/45/17 i.p.v. 195/65/15) ? Of zijn de nadelen hiervan (extra brandstof, minder confort) groter dan de voordelen ?

gert3669

Geplaatst door gert3669 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

Zou eerder zeggen dat er iets aan je schokdempers is. Een audi avant is sowieso heel gevoelig voor zijwind hoor, maar of dit op te lossen is met bredere banden weet ik niet. Heb een A6 avant met 235/45 R 17 banden, maar die is toch ook enorm gevoelig voor zijwind hoor.

menno7655 (0), 19 jaar geleden

denk zelf niet aan de schokbrekers maar toch aan de uitlijning... heb n ramvan gehad, n hoge bus. stuurde prachtig rechtuit maar ook erg last van zijwind. bij n nieuwe set banden toch laten uitlijnen en bingo als n blok op de weg.

gert3669 (0), 19 jaar geleden

Heren, bedankt voor de tips. Ik ga 'm dan maar laten uitlijnen denk ik, hoewel ik inmiddels ook gehoord heb dat mijn T-banden (uit zuinigheid geen H-banden genomen) er ook weinig goed aan doen.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Voor de keuring heb je wel een minimale vereiste nodig qua banden, anders wordt deze helaas niet goedgekeurd...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.