Audi A4: Zuigend geluid benzinetank.

Bouwjaar: 1996

Er doet zich een vreemd verschijnsel in de benzinetank voor.
Uit de benzinetank komt een fluitend geluid. Als ik de tankdop er afschroef hoor je een soort ontluchtend geluid en is het fluittoontje weg. Wat wel opvalt is dat er nog steeds een krachtig zuigende werking is.
Het lijkt er op dat de benzinepomp veel te veel pompt. Of de motor op benzine of LPG loopt maakt niet uit. Het verschijnsel doet zich niet altijd voor. Normaal hoor je helemaal niets uit de benzinetank als de motor loopt. Verder loopt de motor goed op zowel benzine als LPG.
Kent iemand dit probleem?

Jos S.

Geplaatst door Jos S. (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Op de luchtfilterbak (als het om een 1.8 20V betreft zeker, 1.6 hebt hem ook maar weet niet de exacte positie) zit een klepje in een rubber houdertje gemonteerd, deze gaat naar het koolstoffilter. zitten 2 10 mm slangen aan, en een stekkeraansluiting met 2 pennen. De ene slang komt van de inlaatpijp af en de ander gaat naar de koolfilters die onder de luchtfilterbak zitten. Slang even afknijpen met een griptang en kijken of het probleem over is. Zo ja, dan een nieuw klepje halen, hij is dan namelijk stuk en gaat niet meer dicht.

succes

Jos S. (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Het gaat in dit geval om een 1.8 20V.
Als je een tik tegen het klepje geeft, houdt het geluid uit de benzinetank op. Het lijkt er dus inderdaad op dat dit de oorzaak is.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kleppie stuk gebeurt vaker :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.