BMW 1-Serie: 116d ED injector tik / motor trillen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N47, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Hey!

Ik heb een BMW F20 116d ED uit 2012, en sinds enige tijd maakt de motor een tikkend geluid. Daarnaast schud de motor soms erg hard.

Ik heb video’s gemaakt om het probleem te demonstreren:
[yt]https://youtu.be/4RDuy0sHzQI[/yt] tikkend geluid

[yt]https://youtu.be/QS1p7mPNelM[/yt] schuddende versnellingspook.

Ik ben al enige tijd aan het zoeken naar het probleem. En denk dat het mogelijk iets te maken heeft met de injectoren. Ook heb ik verhalen gelezen over de distributie ketting van de N47 die niet goed spant.

Het probleem doet zich voornamelijk voor bij warm weer. Ik ben niet zeker of het tikken en het schudden aan elkaar gerelateerd is. De versnellingspook schud incidenteel voornamelijk bij half gas of gas los rond de 1500 toeren. Ik heb ook gehad (nadat de auto in de zon had gestaan) dat hij in ze vrij stilstaand voor een stoplicht is gaan schudden. Na doorrijden op de snelweg was het probleem volledig verdwenen.

Ik heb de auto gescanned met ISTA-D hier kwamen geen problemen uit, enkel iets omtrent de accu die op zou zijn. (Gezien startstop nog werkt heb ik deze niet vervangen)

Ik hoop dat iemand me kan helpen met het analyseren van dit probleem! Als ik meer details moet melden hoor ik het graag. Ik ben van plan via ISTA-D de injectoren te testen.

Alvast heel erg bedankt!

dirkva

Geplaatst door dirkva , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

beemerke75, 3 jaar geleden

Hey ,
Ik vermoed dat je met twee problemen zit.
Het getik vermoed ik dat een injector is die slecht werkt.
Het trillen van de pook komt van je vliegwiel en daardoor trilt de motor ook zo hard.
Je kan de injectoren via uitlees apparaat controleren
grtz beemerke75

dirkva, 3 jaar geleden

@beemerke75 thanks voor je bericht. Ik heb de injectoren getest via ISTA-D en er is er inderdaad 1 defect. Ik ga deze nu eerst vervangen om te kijken of dat het probleem oplost. Mogelijk dat dit ook gerelateerd is aan het trillen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.