BMW 116I: BMW F20 Danst/zwabbert

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 100

beste lezers,

ik heb sinds kort een probleem met mijn bmw f20 uit 2013 met op de teller 105.000km.
deze auto is gaan zwabberen/dansen nadat ik velgen had gekocht op internet maar toch helaas niet bleken te passen, omdat de et waarde 30 was (verkoper zei dat die 43 was) ik heb deze alleen erop gehad en geen meter mee gereden omdat het er niet uit zag dat de banden buiten de wielkasten staken. dus ik heb de oude/originele velgen weer terug gemonteerd. alles op de juiste moment aangetrokken en de banden weer op zelfde plaats terug. maar nu rijdt die echt heel anders...

als ik aan de stuur trek naar links en rechts dan merk ik het. en op de snelweg merk je het nog veel duidelijker. eerste instantie had ik het idee dat de wielbouten niet goed vast zaten dus deze weer opnieuw aangetrokken maar waren gewoon vast. ik heb de wielen er weer afgegaald om te controleren of dat er niks kapot was door de andere velgen die ik van internet had en ook te spelling gecontroleerd op mn wiellagers, door middel van aan de wielen te trekken. De auto stuitert trouwens niet met hobbels

nu heb ik het idee dat er iets mis is gegaan tijdens:
het vervoeren van de banden (veel gewicht) dat er misschien een rubber is gescheurd ofzo.
of tijdens het monteren van de velgen en daardoor iets heb beschadigd.

ik hoop dat jullie iets met deze informatie kan en mij naar het probleem kunnen leiden.

Met Vriendelijke Groeten,

Arnold W

arnoldw

Geplaatst door arnoldw (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik zou eerst kijken of alle wielen vrij lopen. Even opkrikken en met de hand ronddraaien en kijken of de handrem niet aanloopt en dat de band niet gaat hobbelen of slingeren. Geen balanceer plaklood aan de binnen en buitenkant velg verdwenen? Bandenspanning goed? Als je er niet uitkomt even naar een bandenzaak rijden die kunnen zo zien waar het probleem zit. Daar kan je ook terecht om de wielen te laten uitlijnen.

arnoldw (0), 5 jaar geleden

Dank voor u snelle reactie,

ik zal even controleren of dat alles vrij loopt met de handrem eraf, voorzover ik kon zien gisteren liep alles wel vrij. Maar je weet het nooit.

Bandenspanning is in orde ik heb een lagere/hogere spanning geprobeerd. Dit maakte geen verschil

j.baars (0), 5 jaar geleden

Zitten de centreerringen wel weer in de oude velgen?

arnoldw (0), 5 jaar geleden

Na mijn weten zaten er nooit centreerringen in

sleutelaar1952 (0) PRO, 5 jaar geleden

dan hoop ik dat alle banden in de juiste draairichting staan

arnoldw (0), 5 jaar geleden

Banden staan in de juiste draairichting,

Ik heb nog niet gekeken of dat elk wiel los op vrij loopt,

Ik heb aanstaande zaterdag een afspraak staan bij de banden boer om eens te laten kijken, ik heb ze exact dezelfde info gegeven als dat ik jullie gaf. Hopelijk kunnen ze wat vinden!

Ik hou jullie op de hoogte

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Zorg dat de wielbouten goed gangbaar zijn en ver genoeg in de naaf kunnen. Ook zou ik controleren of de centrering van de velgen niet belemmerd wordt door roest of andere oxidatie. Zet de wielen vast met een momentsleutel terwijl de de wagen opgekrikt is. Natuurlijk moet hetzelfde wiel op dezelfde plek teruggezet worden. Natuurlijk kan het geen kwaad even te controleren of alle banden nog de juiste spanning hebben.

arnoldw (0), 5 jaar geleden

Dank u voor uw reactie, dit heb ik allemaal al gedaan. Deze velgen hebben geen centeringen en ik had gecontroleerd of er geen vuil op de pasvlak zat. Banden spanningen is 2.4 bar. Deze had ik al geprobeerd op 2.0 en 2.8 bar. Geen verschil... Ik zit zelf nu te denken aan een schokbreker, ondanks hij niet stuitert op de weg maar heel onstabiel is

arnoldw (0), 5 jaar geleden

Dit zijn overigens originele bmw velgen. Deze hebben geen centeringen

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Check ook de veren rond de schokdempers op breuk. Auto opkrikken en dan met een lamp kijken. Bedoel je met zwabberen dat de auto niet goed rechtuit rijdt en dat je steeds moet corrigeren? Check ook met een goede meter dat de spanning voor 2.0 is en achter 2.2 zoals voorgeschreven. Volgens mij zit er een sticker bij de deursluiting van de bestuurdersdeur met de aanbevolen luchtdruk. Dat is heel belangrijk voor een goede besturing. En met koude banden meten. Een band in de zon en er klopt niks meer van de meting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.