BMW 1 SERIES: BMW e88 houdt in bij optrekken

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 154

Beste,

Mijn bmw e88 convertible houdt soms in bij het optrekken. Ik heb al enkele artikels gelezen waar de motor zich inhoudt maar tegelijkertijd ook stottert, dit is bij mij niet het geval. Het is gewoon op sommige momenten dat hij al zijn vermogen verlies vanaf ongeveer 2500 toeren. Ik hoor de turbo "fluiten" zoals het zou moeten dus ik denk niet dat dit het probleem is? Ook is hij op groot onderhoud geweest 6 maand geleden en zijn alle filters vervangen, olie, koelvloeistof, etc, alles wat je zou verwachten van een groot onderhoud.

Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn want het stoort mij wel..

Mvg,
Alex

ciwie36963

Geplaatst door ciwie36963 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ciwie36963 (0), 5 jaar geleden

Ook hebben ze niets gezegd van foutmeldingen bij de grote controle want dan is hij uitgelezen(toen was het probleem ook al een paar keer voorgekomen). Ik weet niet of dit uitmaakt maar het is ook warmer weer en toevallig komt het nu voor :p

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Laat hem eerst nogmaals uit lezen en plaats de codes hier met beschrijving

GJBAutos (0) PRO, 5 jaar geleden

Gaan er ook lampjes branden op het moment dat hij inhoud?

gr Martin

ciwie36963 (0), 5 jaar geleden

Nee, geen lampjes. Vandaag reed ik ermee en het was weer goed, het gebeurt 1/20 keer ofso. Heb eens het stekkertje uit mijn lmm gehaald, mee gereden, stekkertje teruggestoken en opnieuw mee gereden. In of uit maakt geen verschil, het vermogen was zoals het moest zijn. Als ik het voor heb krijg ik het ook echt niet weg, kan de auto herstarten, spelen met de gas, spelen met de koppeling etc, het gaat niet weg tot dat ik er een paar uur later opnieuw mee ga rijden. Ik heb nog steeds vermogen hoor, want hij klimt nog altijd maar HEEL traag. Hiermee bedoel ik dat ik bvb in 2de van 2000-3000 ga in 10seconden dan bvb 1 seconde.

MJ (0) PRO, 5 jaar geleden

Uitlezingen worden opgeslagen je kan zelfs zien bij welke km stand de storing is opgetreden. Stekkers uittrekken is geen goed idee. Is het brandstoffilter ook vervangen? Mocht je er niet uitkomen laat hem dan door een BMW specialist uitlezen. Weet zeker dat het uitlezen van de storingsmelding(en) goed zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.