BMW 3-Serie: 318i E30 benzinepomp krijgt geen signaal meer

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800i

Hello , ik heb een vreemd voorval , we zijn bezig met de ombouw van een E30 tot cross auto , vooraf hebben we alle kabels losgekoppeld behalve die van de benzinepomp en vlotter , de computerdoos zat er ook nog in , voorheen werkte de wagen dus nog met enkel deze kabels aangesloten . Nu hebben we een benzine tank in de koffer gemonteerd dus komt er een andere benzine pomp in , de wagen heeft een tijdje met alle kabels losgekoppeld stil gestaan , zoals de accu eruit , de computer eruit , de toerentellen console eruit . Nu plaatsen we alles er terug in en wat blijkt , de startmotor werkt als je start maar er komt geen signal meer uit de benzinepomp stekker . normaal moet het pompje toch werken wanneer je het contact aanzet , of niet ? ...

We zijn niet thuis in dit soort zaken maar we proberen alles zelf op te lossen (al doende leert men) .

Mvg Laurens

Lola_Luigi

Geplaatst door Lola_Luigi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laurens,

Als je start, loopt de pomp dan wel ?

Aangezien je aan het ombouwen bent en ook nog alles los hangt, zou het zomaar kunnen zijn dat je iets vergeten bent, of iets over het hoofd hebt gezien..

Vonkt hij wel nog ?

Anders even het relai controleren, maar dan moet je er wel zeker van zijn dat de bedrading in orde is en goed zit aangesloten.

Gr Stefan

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het goed is heb je op de stekker van de computer een los stekkertje hangen, daar zit waarschijnlijk een groene draad op, daar moet 12v op komen anders wil ie niet starten.

gr Martin

Lola_Luigi (0), 14 jaar geleden

Wel dat is inderdaad wel iets waar we voor vrezen , dat er nog ergens een kabel niet in orde is of misschien wel een aarding , de nieuwe pomp en de oude werken als we die gewoon aan de batterij koppelen , maar die krijgt geen stroom wanneer we deze in de auto plaatsen . Startmotor werkt , we hebben nog niet gekeken of we een vonk hebben . Maar dat bleek voor ons heel vreemd te zijn aangezien de wagen werkte vooraf en nu niet meer . ik denk dat het enkel een probleem is dat het pompje niet werkt ... Verder werkt alles , als we knipperlichten proberen en dergelijke (die zitten er wel niet meer allemaal in maar toch .

Ik heb ondertussen al een het werkplaatshandboek door geneusd en heb gevonden hoe de pomp te testen door de relay uit te hjalen en die te overbruggen , misschien als we dan niks van effect hebben dat het de bekabeling ofzo is.

Vriendelijk bedankt , ik hou u op de hoogte .
Moest iemand nog een oploissing weten , alles is welkom

Groztjes Laurens


[quote=stefan84]Laurens,

Als je start, loopt de pomp dan wel ?

Aangezien je aan het ombouwen bent en ook nog alles los hangt, zou het zomaar kunnen zijn dat je iets vergeten bent, of iets over het hoofd hebt gezien..

Vonkt hij wel nog ?

Anders even het relai controleren, maar dan moet je er wel zeker van zijn dat de bedrading in orde is en goed zit aangesloten.

Gr Stefan[/quote]

Lola_Luigi (0), 14 jaar geleden

[quote=GJBAutos]Als het goed is heb je op de stekker van de computer een los stekkertje hangen, daar zit waarschijnlijk een groene draad op, daar moet 12v op komen anders wil ie niet starten.


Dit zal ik noteren en testen

Dank u

groetjes Laurens

gr Martin[/quote]

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laurens,

Misschien heb je hier iets aan,

http://wedophones.com/Manuals/BMW/1985%2...

Gr Stefan

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de groene draad erop zit en niet aangesloten is (Gaat van een los stekkertje naar de computer stekker) niet aangesloten is krijgt de computer geen voeding en krijgt je pomp ook geen voeding en dus ook geen ontsteking.
Normaal zit deze draad niet in je kabelboom zelf maar loopt ie apart naar de computer toe. Word vaak vergeten bij een ombouw.

gr Martin

Harald4118 (0), 14 jaar geleden

De pomp zal ook alleen draaien terwijl je start. Dus enkel contact op is niet voldoende. Dit wegens veiligheidsredenen. Als bij een ongeval de motor afslaat, valt ook de benzinepomp uit.

Dus je kan enkel meten terwijl je start.

Als de computer voeding krijgt en de pomp werkt niet terwijl je start, krijg je waarschijnlijk geen signaal van de krukaspositiesensor en dus ook geen vonk.

Meet dat allemaal eerst even uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.