BMW 3-Serie: Verlichtingsprobleem E36 Cabrio

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,5 liter 6 cilinder

Goede morgen,

Hierbij wil ik vragen of iemand de oplossing heeft voor het volgende probleem.

Ik heb net een e36 cabriolet aanschaft, in zeer goede staat en alles werkend
Nu moest ik alleen 4 lampjes verwisselen, het 5 watt lampje van mijn linker achterverlichting (binnenzijde), de kentekenplaat verlichting en het kleine insteeklampje van mijn rechter binnenste koplamp (stadsverlichting).
Na in een enorm "gevecht" te zijn geweest met de bajonetsluitingen van mijn achterlichten (ik had de rechter achterverlichting er ook uit gehaald, plus de bajonets van de richtingaanwijzers), heb ik deze trachten terug te plaatsen met de verlichting schakelaar op de aanstand (achteraf niet zo slim misschien).
Ik denk dat ik met deze actie echter sluiting heb gemaakt omdat nu niet meer werkt: complete verlichting rechtsachter, complete dashboardverlichting inclusief verlichting kachel enz., de airco werkt niet meer (word niet meer koud, schakelaarlampje brand echter wel) en het kleine insteeklampje van de stadsverlichting rechtsvoor.

De lampjes zijn allemaal in orde (nieuw geplaatst), en de zekeringen ook gecontroleerd...geen 1 stuk.

Wie ken me helpen....

prodigy

Geplaatst door prodigy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ron,

Zou toch nog even alle zekeringen onder de motorkap nalopen, controleer ze nogmaal goed..

Als alles in orde is zou ik eerst de verlichtings schakelaar controleren en indien mogelijk, even uitwisselen met een andere, als je kortsluiting gemaakt hebt gaat normaal eerst een zekering kapot, maar met een beetje pech ook de verlichtingsschakelaar, iets anders kan ik me even niet bedenken.

Mochten beide in orde zijn, dan kan het een zoekplaatje worden.

Gr Stefan

prodigy (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Bedankt voor je reactie...probleem inmiddels verholpen.
De zekering van de kentekenplaat verlichting was stuk, deze vervangen en alle verlichting doet het inmiddels weer...volgens mij ook de airco, maar moet ik nog even goed controleren.
Wel vreemd dat een zekering, die volgens de gegevens alleen voor de kentekenplaatverlichting bedoeld is ook gebruikt word voor zoveel andere gebruikers.

Groeten, Ron

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Klopt Ron,

Niet elk component is apart gezekerd,

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.