BMW 3-Serie: 318i e36 1996

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Hallo,

Sinds vrijdag trotse eigenaar van een 318i e36! Rijd als een zonnetje, reed eigenlijk. Ik zette hem vanmiddag op de oprit om de radio naar mijn wensen in te stellen en het boekje eens goed te bekijken. Toen ik dit gedaan had reed ik hem terug de hoek om om hem op straat te zetten. Kwartiertje later dacht ik een rondje te willen rijden, start de bmw niet meer! Als ik hem wil starten maakt hij een tikkend geluid dat uit het rechtergedeelte van de moterkap te komen. Alle lampjes branden even, de benzinemeter loopt als een gek te draaien en dan niks. Weet iemand wat het probleem kan zijn? Ik ben helemaal niet technisch en hoop dat het niks ergs is!

Met vriendelijk groet,


Jasper

Bekpek

Geplaatst door Bekpek (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk een lege accu...

Bekpek (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie! Dacht ik ook aan, maar de radio doet het wel nog gewoon? Of kan het dat ie dan nog genoeg spanning heeft voor de radio maar niet om te starten?

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

Spanning is iets anders dan stroom...
om te kunnen starten heb je stroomsterkte nodig, dus met een (bijna) lege accu start hij niet.
Probeer eens met een 2e auto erbij met startkabels.

Bekpek (0), 11 jaar geleden

Okee ik wacht even tot mijn vader thuis is. Heb je jij trouwens ervaring met startkabels gebruiken met een auto met start/stop systeem?

Hans4040 (320) PRO, 11 jaar geleden

Startkabels aansluiten, eerst plus op plus, dan min op min.
Auto van je vader starten en iets sneller stationair laten draaien, dan jou auto starten.
Als jou auto loopt eerst wat verbuikers aanzetten zoals aanjager, achterruitverwarming; GEEN verlichting...dan eerst de minkabels los en dan de pluskabels.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Nog dit: met "Hema"- startkabels van € 5,95 in de aanbieding gaat het vast niet lukken of je moet de auto van je vader een dik half uur er aan laten staan om je eigen accu te laden. Die kabels zijn gewoon te dun om er een fatsoenlijke startstroom door heen te laten gaan.

Bekpek (0), 11 jaar geleden

Had nog redelijke dikke thuis liggen gelukkig. Vijf minuutjes laten draaien en bam de bmw startte ! Half uurtje rond gereden voor de accu te laden (wat geen straf is) en alles is weer goed. Ben heel blij dat alleen een lege accu was! Bedankt voor alle tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.