BMW 3-Serie: 320 diffentieel vervangen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: m50b20

hallo mijn dif is stuk gelopen maar ik heb nog een oude 316 staan daar wil ik de dif van gebruiken nu zegt een vriend van me dat de tanden van de 316 kleiner zijn en sneller draait waar door je snellere sprint krijgt maar hij zegt ook dat die niet berekent is voor de vermogen van 320 kan ik hem er gewoon plaatsen of rij ik hem binnen paar 100 km kapot

mvg wessel

wbosch20

Geplaatst door wbosch20 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 10 jaar geleden

Niet het groter of kleiner zijn, van de tanden, bepaalt de overbreng verhouding, Maar de verhouding van het aantal tanden op het pignon en het kroonwiel..
Er wordt altijd een verhouding gebruikt waarbij steeds andere tanden van het pignon in dezelfde van het kroonwiel komen..
bv 11 tov 41
Om eenvoudiger te snappen wat er gebeurt bij vrerschillende verhoudingen geef ik wat voorbeelden welke in werkelijkheid niet bestaan..

10 tov 40 of 12 tov 48 de pignon draait nu 4 keer zo snel als het kroonwiel.
12 tov 36 0f 15 tov 45 de pignon draait nu 3 keer zo snel als het kroonwiel.

Bij een zelfde toerental zal de auto in het 1e geval (veel) minder snel rijden.
De kracht welke de wielen daarbij op het wegdek kunnen uitoefenen is echter (veel) groter
Niet het kroon of pignon kunnen zwaarder belast worden, maar wel de satelieten en zonnewielen in het differentieel alsmede de beide aandrijfassen.
Als de verhouding, tov elkaar, andersom is, zal de snelheid groter zijn, de op de assen (wielen)geleverde kracht kan echter veel minder groot zijn.
Als het opname element van de snelheidsmeter/kilometerteller op de pignon as is geplaatst, zal de km teller alles verkeerd aanwijzen in verhoudinf tot de originele en de nieuwe situatie..

Als alles past zou ik me er niet ongerust over maken. Behalve als je veel met zwaar beladen aanhanger gaat rijden...

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

In de E36 modellen 316/318/320 wordt hetzelfde diff gebruikt. http://bmwfans.info/parts/catalog/331012...
Vanaf de 323/325 zit er een ander type in.

wbosch20 (0), 10 jaar geleden

hallo bedankt voor de goede uitleg dan ga ik zo maar aan de slag

gr wessel

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Er zitten verschillende diffs onder een E36, ligt helemaal aan de uitvoering. Via het chassis nummer is er achter komen wat er nu onder zit. Als je de eind overbrenging ongeveer hetzelfde houdt zal je weinig verschil merken.

gr Martin

wbosch20 (0), 10 jaar geleden

oke bedankt ga het even opzoeken is er ook een website van bmw dat ik de gegevens kan zien van de dif

gr wessel

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Niet nodig in de link die ik gaf staat het BMW nummer dat is hetzelfde voor de 316/318/320 daaraan kan je zien dat bij die modellen precies hetzelfde differienteel wordt gebruikt.

33 10 1 214 845 is het nummer

Als je op 'usage' klikt in de link zie je met eigen ogen in welke types die wordt toegepast. Ik dacht dat het wel duidelijk was maar niet dus.....

Nieuwe kansen nieuwe link.....http://bmwfans.info/parts/catalog/331012...

wbosch20 (0), 10 jaar geleden

hallo de diff zag er wel anders uit maar ik heb hem er onder gelegt en de auto rijd weer goed bedankt allemaal nu maar eens kijken hoe ik de dipje onder de 3000 toeren weg kan halen

gr wessel

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

MJ je kunt er niet vanuit gaan dat door op die link te klikken je het juiste diff krijgt. Als je daar vanuit gaat en je neemt een diff van een 316 ofzo dan heb je ineens veel meer verschillende diffs en je kunt aan de buitenkant niet zien om welk diff het dan gaat.

gr Martin

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij mijn weten heeft alleen de diesel 318TDS een ander diff in de 316/318/320 modellen. Maar die heeft dan ook een ander BMW nummer op het diff zelf aangebracht.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Je hebt diffs met een eind overbrenging van 2.93 tot 4.44 en vanalles wat er tussen in zit. Je kunt alleen niet zonder een chassis nummer te hebben zo bepalen welk diff eronder hoort. Het is wel zo dat als je een die hebt van een 316/318/320 het waarschijnlijk wel goed komt.

gr Martin

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Zelfs met hand of automaatbak gebruiken ze dezelfde diff in die 316/18/20 serie volgens die bmwfansite. Strange.

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is nou precies het probleem, jij gaat er vanuit dat dat ook klopt, met een diff is dat alleen niet zo. Veren kun je ook niet zonder meer zomaar op nummer bestellen.

Automaat of handbak, wel geen asc/t, import auto of nederlands geleverd. Allemaal uitvoeringen waar een ander diff onder KAN zitten.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.