BMW 3-Serie: 325TDS pakt niet (goed) op

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 325

Betreft een E36 Touring uit 1999 met 227.000 km op de klok.

Als ik voluit accelereer en ik schakel naar een hogere versnelling, dan pakt de motor niet, of laat op. Is niet het turbo-gat, dat gaatje ken ik zo langzamerhand wel, maar het duurt ongeveer 1 tot 2 seconden voordat de motor vermogen geeft. Ik heb de indruk dat het langer duurt en dat de motor minder vermogen levert als de snelheid cq de versnelling hoger wordt. De verbruiks-meter komt dan maar heel langzaam uit de hoek gekropen en staat tegen of over de 20.
Ikzelf denk aan de LMM, maar ik weet niet hoe ik deze kan testen op defecten.

Ik ben benieuwd naar de suggesties van andere lezers....


Groeten,
Ferdi de Boer

Da_Patriot

Geplaatst door Da_Patriot (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

ik neem aan dat ie dit in elke versnelling doet. LMM is een optie of misschien verstopt brandstoffilter? Je kunt ieder geval proberen een reinigingsmiddel voor je injectiesysteem toe te voegen in je tank. bijv van Wynss.

ayyildiz18 (0), 16 jaar geleden

lmm kun je testen door hem er uit te trekken en zo te gaan rijden. Dan kun je bepalen of de rij eigenschappen veranderen en een conclusie trekken of de lmm wel/niet defect is.

Da_Patriot (0), 16 jaar geleden

[quote=ayyildiz18]lmm kun je testen door hem er uit te trekken en zo te gaan rijden. Dan kun je bepalen of de rij eigenschappen veranderen en een conclusie trekken of de lmm wel/niet defect is.[/quote]
Ik zal het eens proberen, bedankt voor de suggestie!


Ferdi

Da_Patriot (0), 16 jaar geleden

'k Heb inmiddels een nieuwe LMM besteld....kan hem a.s. vrijdag ophalen en dan zet ik hem er meteen in. Moet er na plaatsing van de LMM nog iets gebeuren? Ik heb eens iets gelezen dat dan eerst "de auto bekend gemaakt moet worden met de nieuwe LMM".....klinkt vreemd, maar zou wel kunnen.

Groeten,
Ferdi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.