BMW X5: 900 toeren stationair m62B44 motor

Bouwjaar: 2002

Hallo

Ik heb een m62B44 Bmw motor liggen in een range rover.

Tijdens mijn vakantie ging de dynamo stuk. Sinds dat moment loopt de motor ook stationair op 900 toeren.

Ik heb de dynamo vervangen voor een ander exemplaar, echter hij blijft stationair gewoon 900 toeren lopen. Dynamo laad netjes 14V en accu is vol.

Ik heb het motormangement uitegelezen geen storingen opgeslagen, geen lampjes of storings lampjes van andere componenten die branden.

Als je gas geeft en weer los laat dan komt het toeren tal direct strak terug op 900 toeren en duikt er niet onder en komt dan weer terug. Vacuum lek zou ik dus niet verwachten.

Motor loopt verder keurig, schud niet en trekt als een lier. Ben er mee uit duitsland terug gekomen en heeft het super gedaan op de autobaan.

Waar kan dit uit voort komen?????? Het lijkt erop dat dynamo en dit probleem met elkaar te maken hebben gezien het gelijktijdig is opgetreden.

Hoor graag.

Range rover veerman

Geplaatst door Range rover veerman (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Range rover veerman (0), 11 jaar geleden

De oplossing zelf gevonden zojuist. Computer even 20 min stroomloos van het motormangement en nu loopt ie weer normaal stationair.

Lang leven de computers.

Toch bedank ben nog steeds wel benieuwd naar hoe dat nu zo kan. Kon met de OBDII niks vinden overigens.

Groet

Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.