BMW 5-serie Touring 2013: Aandrijving, beheerst voortrijden volle aandrijvings kracht niet beschikbaar.

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: N20B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 180

Beste lezers,

Tijdens de vakantie deze week heb ik meerdere malen de melding: 'aandrijving, beheerst voortrijden volle aandrijvings kracht niet beschikbaar' gekregen. Echter heb ik deze melding al weleens eerder gehad, in dat geval een kapotte injector. Hierdoor ging de motor toen behoorlijk slecht lopen. Echter de 4 keer dat het deze week is gebeurd is er niks op te merken. De motor loopt prima, enkel dat die in noodloop gaat. Na enkele minuten rijden is de volledige motorkracht weer ter beschikking, de melding verdwijnt na een uur ook weer.

Van de BMW dealer in Duitsland werden we ook niet veel wijzer. Ik heb het vermoedde dat het iets te maken heeft met een kapotte sensor of iets dergelijks. Maar ik kan het ook compleet verkeerd hebben? Uitlezen gaat binnenkort gebeuren, maar vroeg me alsnog af of er iemand een suggestie heeft wat het probleem zou kunnen zijn? Voordat het zoeken wordt naar een speld in een hooiberg.

Het gaat om een BMW 528i uit 2013, met N20B28 blok.

Alvast bedankt!

OBorsboom

Geplaatst door OBorsboom , lid sinds 2 weken geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Uitlezen met spoed , waarom heeft de BMW dealer in Duitsland dit niet gedaan ?
Doorrijden kan extra schade opleveren en storing kan van alles zijn.

    Beste Kaleido1, Na twee dealers afgereden te hebben in Duitsland, hadden ze allemaal niemand aanwezig om de auto dezelfde dag uit te lezen. Na het bezoek bij de eerste dealer, was de noodloop alweer weg. Bij de tweede dealer konden ze 'm ook niet uitlezen. Er werdt daar gezegd om gewoon verder te rijden, en dat de melding waarschijnlijk vanzelf weg zou gaan. Wat ook gebeurde. Daarna de rest van de week in Oostenrijk nergens last van gehad. Sinds de terugreis komt het weer terug. Conclusie, van de dealer wordt je ook niet veel wijzer. - OBorsboom, 2 weken geleden

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

In Nederland misschien wel , waar moet je anders beginnen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.