BMW 3-Serie: Aanduiding onderhoudsinterval

Bouwjaar: 2005

Ben sedert een drietal weken eigenaar van een spiksplinternieuwe BMW 320 D Touring, bouwjaar 2005, nieuw model dus.
Als ik het "blokje" (dat bij de recente BMW modellen de sleutel heeft vervangen) in de daartoe bestemde gleuf steek om de auto daarna te kunnen starten, dan gaf die voor de tussentijdse onderhoudsintervallen 30.000 kilometer op. De BMW dealer zegt dat dit normaal is. Goed, ik heb nu meer dan 1.000 kilometer op de teller staan en nu geeft die teller 31.000 kilometer aan...Dat kan toch niet... Bij mijn vroegere BMW's werden altijd de resterende kilometers aangegeven vooraleer de auto naar een onderhoudsbeurt moest. Die onderhoudsbeurten iedere 30.000 kilometer dat klopt, dat staat zo in het instructieboekje van de auto, maar volgens mij moet het toch mogelijk zijn, de nog resterende kilometers bij iedere start aan te geven. Heb het hele intructieboekje uitgepluisd, niets daarover terug te vinden. Bij BMW weten ze het blijkbaar zelf niet, of willen ze het niet kwijt. De man verantwoordelijk voor het onderhoud zegt me " dat de teller wel zal aftellen", doet hij dus niet, ook niet na 1.000 kilometer, integendeel, hij rekent de gereden kilometers bij, in plaats van af te tellen. Zou iemand me kunnen uitleggen, hoe dat op te lossen is, of wat er verkeerd loopt. Via de boordcomputer kan ik - denk ik toch - niets wijzigen.
Alvast bedankt voor een antwoord!

Bmw freak1319

Geplaatst door Bmw freak1319 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wacht maar even af. De software van de auto brengt nu nog jouw gebruikspatroon in beeld. Binnenkort wordt er afgeteld.

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

het gaat heel traag in het begin, wees blij dat je niet te vroeg op onderhoud moet,want de prijs die je betaald voor de olie.

Bmw freak1319 (0), 18 jaar geleden

Dank aan Jan Stuiver en Davy van Steenberge! Als ik het goed begrepen heb, moet de software van de auto eerst mijn rijstijl overlopen. Kan ik goed verstaan, maar dient dit nu echt zo lang te duren. Zelfs na meer dan 1000 kilometer gereden te hebben staat die nu op 31.000 kilometer, de teller gaat dus naar omhoog...ik wacht dus geduldig af.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

BMW past "Condition based service" toe. Dat betekent dat gebruiksomstandigheden de frequentie van het onderhoud bepalen. Vele sensoren registreren nauwkeurig de gebruikscondities en voeden de boordcomputer met informatie. Deze rekent vervolgens uit wanneer het tijd is voor een oliewissel (...).

Bron; AMT

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.