BMW 5-serie 2000: ABS error + ruitenwisser?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: automaat, Motorcode: 256S4, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 125

Hallo allemaal, ik heb iets vreemds met mijn BMW 523i uit 2000 (e39). Sinds een jaar valt af en toe de snelheidsmeter en de verbruikmeter uit en gaat het ABS lampje branden. Vlak voordat dat gebeurt remt ie heel even niet goed, hij tikt dan door zijn ABS heen, lijkt het. Als de lampjes dan gaan branden, dus de ABS niet werkt, dan remt ie weer prima.

Nu is de abs computer gereviseerd en nu doet ie het soms wel en soms niet. Het ligt dus denk ik aan iets anders.

Maar het vreemde is: als de snelheidsmeter het niet doet en de ABS lampjes dus branden dan werkt de hoogste stand van mijn ruitenwisser niet. Dan wist ie op hetzelfde tempo als op 1 stand lager. Maar als mijn snelheidsmeter en verbruiksmeter het wel weer even doen, dan werkt de ruitenwisser ook weer in de hoogste stand (wat wel lekker is met het huidige weer).

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast dank en groet,

Laurens

sleep_aap

Geplaatst door sleep_aap (5) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (2140) PRO, 9 maanden geleden

Via de comfort module lopen deze signalen, deze al eens laten resten ?

    Hoi Kaleido, nee ik ben daar niet mee bekend, maar ik ga het onderzoeken. Dank! - sleep_aap (5), 9 maanden geleden

mod64 (0) PRO, 9 maanden geleden

De ABS sensor gebruikt een aantal wiel sensoren om de voertuigsnelheid te bepalen. Deze wordt via de CAN bus naar het voertuignetwerk gestuurd waarop verschillende functies zijn gebaseerd zoals de snelheidsindicatie, eventuele snelheidsafhankelijke functies zoals interval ruitenwisser, audio volume, automatisch sluiten van de portieren, cruise control.
Je moet zeker e.e.a. even laten uitlezen, bijvoorbeeld of alle wielsensoren netjes imformatie aan de ABS computer geven. Vervolgens kun je bepalen of het resetten van de comfortmodule daarna zorgt voor het juist verwerken van de informatie die de ABS computer genereert.

    Hoi Mod64, dank voor je antwoord. Ik ga dit laten uitlezen, dank voor de info als ik het het opgelost dan laat ik het jullie weten! - sleep_aap (5), 9 maanden geleden

mod64 (0) PRO, 9 maanden geleden

Succes!

sleep_aap (5), 2 maanden geleden

Nou, het heeft even geduurd, maar het is opgelost. Niet door mijzelf helaas :-)

De ABS wielsensor zat vast en is nu losgehaald. Alles werkt weer naar behoren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.