BMW 3-Serie: Achterlichten/remlichten normaal, toch indicatie op dashboar

Bouwjaar: 1999

Op het dashboard wordt aangegeven dat mijn achter- of remlichten defect zijn. Beide functioneren echter normaal (alle lampjes). Is er hier sprake van sluiting ergens?

Dit probleem speelt wel op op een moment (nu) dat ik waarschijnlijk een lek in mijn koelsysteem (expansievat) lijk te hebben.

Edgar2522

Geplaatst door Edgar2522 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

BMW- technieker Davy (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is toch niet de indicatie van het koelvloeistof.

Edgar2522 (0), 18 jaar geleden

Nee, die heeft wel gebrand, maar na meerdere malen (noodzakelijk) bijvullen en een blikje gaatjesdichter blijft deze nu uit. Wel is de lekkage nog licht aanwezig.

deze melding betreft het "plaatje" van de auto met de indicatie 2x achterlichten. Ze schoten plotseling tegelijkertijd aan op het dashboard, maar de lampje zijn helemaal OK....Vreemd dus.

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het koelprobleem hier wel degelijk mee te maken heeft, maar heb geen idee hoe. Zekeringen zijn allen nog intact.

Arnold684 (0) PRO, 18 jaar geleden

zijn ook je kentekenlampjes ok?

Edgar2522 (0), 18 jaar geleden

Da's een slimme...zal morgen eens kijken.

Edgar2522 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad. waren de kentekenlampjes. Thanks!
BTW, koelvloeistofprobleem is een gescheurd expansievat.

Vraag is natuurlijk: spontaan of dankzij iets anders...

alex207 (0), 18 jaar geleden

gescheurd expansievat komt wel vaker spontaan voor.Dealer heeft ze meestal op voorraad.

Edgar2522 (0), 18 jaar geleden

Snel in een dag gefixt. Alleen via de dealer laat ik dit soort dingen niet meer maken. BMW prijst zichzelf aardig uit de markt qua reparatiekosten. Vaak genoeg heeft mijn merkloze garagist al talloze malen sneller en beter door wat er mis is. En de oplossing (met originele nieuwe onderdelen) is een stuk minder prijzig. Kan het wel lijden, maar het blijft zonde geld, hoeveel je er ook van hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.