BMW 7-Serie: af en toe inhouden 730d

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Hallo allemaal,

Volgende probleem met een 730d (E38) van 2001. Motor houdt af en toe in en soms niet vol optrekken. Naar mijn gevoel ook heel weinig kracht onder de 2000 toeren. Probleem is al een tijdje. Begin juli dit jaar auto bij de dealer binnengedaan en luchtmassameter vervangen. Nadien 2 weken (ong. 1200 km) gelopen als een trein. Daarna van de ene moment op de andere terug zelfde probleem. Terug bij de dealer binnengeweest, die heeft dan alle slangen en filters nagekeken en filter van carterventilatie vervangen. Niet echt veel beter, nu weten ze het daar niet meer en zeggen ze dat die auto normaal loopt. Terwijl ik denk dat die luchtmassameter gewoon terug stuk is. Nu is mijn vraag : kan die LMM zo vlug terug stuk gaan ? Mijn vermoedens worden alleen maar bevestigd door het feit dat wanneer de buitentemperatuur onder de 20 °C is het probleem redelijk is, is de buitentemp. boven de 20 °C is het terug erger. De dealer zegt de LMM nagemeten te hebben en dat die waarden normaal zijn. Kan ik zoiets zelf testen ? En zoja, hoe ?

Alvast bedankt.

Hermans13

Geplaatst door Hermans13 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hermans13 (0), 17 jaar geleden

Nog wat bijkomende informatie : Auto pakt niet direkt op bij indrukken gaspedaal en heeft soms een 'dood punt' van een paar sekonden waarna hij weer de hoogte in schiet.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

lmm kunnen ze toch controleren, hoe hebben ze de vorige keer dan geconstateerd dat tie stuk was?.
Dat kunnen ze nu toch ook controleren, of met een datalogger gaan rijden en kijken of er afwijkingen optreden.

Timmeeeh (0), 14 jaar geleden

Jos,

Heb je dit uiteindelijk opgelost gekregen? Zit namelijk met hetzelfde.... Toch de LMM de boosdoener?

Mvg
Timmy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.