BMW 7-Serie: Tunen E38

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8 3.0

Hallo, is het mogelijk de motor van een E38 730i V8 automaat, zodanig te (chip)tunen dat deze minder brandstof verbruikt? Als ie daardoor minder PK's krijgt boeit me dat niet zo, 'k krijg toch al VEEL te veel ongewenste post van 't CJIB en als het wat langzamer gaat rijdt ie nogsteeds wel hard genoeg. Aanbiedingen voor tunen zijn dus welkom :-)

Greetz

Daniel1981

Geplaatst door Daniel1981 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

dat zal je nooit gaan lukken, minder brandstofverbruik. Je weet van tevooren als je een V8 aanschaft dat ie redelijk veel verbruikt.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

tja daniel..

je kan er bv ook een 3.16i motor in lepelen,zuiniger kan dan bijna niet,alleen kom je dan niet echt meer voorruit.

het hoge benzine verbruik ligt meestal aan de bestuurder zelf,beter gezegd aan de rechtervoet daarvan.

chippen kan altijd maar zal je benzine verbruik niet echt omlaag brengen,ben bang dat hier inderdaad weinig aan te doen is.

en het CJIB steunen doet niemand zo graag geloof ik..

Stefan

Daniel1981 (0), 17 jaar geleden

Hmmm, dit klinkt allemaal niet echt bemoedigend... Heb een 325 TD al gedumpt omdat ik bij stoplichten links en rechts er door brommobielen werd uitgetrokken, zo traag was dat barrel. Deze lichtelijk opgefokte 730i gaat daarentegen zo gruwelijk hard da'k in sportstand met de kick-down in, zo'n 2-op-1 rijd! Eigenlijk had ik gehoopt een gulden-middenweg te vinden door deze ietsje af te voeren... Maar goed, dan de cruise-control maar wat vaker gebruiken, dan rijdt ie 1:10. Greetz.

PS: nog ff over het CJIB: zij vonden het nodig mij vandaag de bekeuring te zenden voor, jawel, onjuist kruisen van de rijban (het als voetganger diagonaal kruisen van de rijbaan). Mensen let op, je mag tegenwoordig gvd niet scheef oversteken maar dient te kortste weg te nemen, dus recht oversteken. En terwijl die kl#re-agent naar z'n auto loopt steekt ie zelf net naast het zebrapad over... Grrrrrrrr (Ik ben weg, prozac en valium halen...)

damon (0), 17 jaar geleden

nou je kan wel degelijk een 7 reeks e38 laten chipen en hij word nog zuiniger ook.kijk maar een bij kempower die kunnen er wat van,zit wel in belgie,gr frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.