BMW 3-Serie: af en toe rook rechtsvoor onder de auto

Bouwjaar: 1998

Nu al 4de keer gehad dat er rechtsvoor-onder de auto witte rook vandaan komt. Auto start altijd, verbruik is 1:15 (snelweg), geen olieverbruik. Stottert niet, trekt goed op. Heeft bijna 3ton gereden. Deze rook heb ik al eens 2 keer eerder via ventilatieroosters in de auto gekregen.
Wat kan dit zijn....Wie helpt me, wat moet ik??

Raz

Geplaatst door Raz (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan zijn dat de motor koelvloeistof uit het reservoir drukt dat over de warme uitlaat loopt en daar verdampt tot witte rook. (Ik weet niet de plaatsing van de dop van het koelsysteem ten opzichte van de uitlaat)

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Lekkage ruitensproeier reservoir??
Rene

Erik2842 (0), 19 jaar geleden

Wat was de geur die aan de rook zit, als die een beetje zoet rook is het koelvloeistof

Raz (0), 19 jaar geleden

de geur was redelijk neutraal....Maar het probleem is er niet altijd. Nu al de hele week bv geen klachten ervan.
De ruitensproeiervloeistof-spiegel lijkt alleen afhankelijk van het gebruik ervan....m.i. geen lekkage aldaar...


Kennis van me kwam met het (enge) verhaal dat mijn brandstofpomp kapot was en dat me dat nu ruim 2000 euro's mag gaan kosten.....dat heeft mij in ieder geval 1 slapeloze nacht gegeven!....
Moet ik hier nou wat mee?

Peter Schouten (0), 19 jaar geleden

blijft ergens op een richel water staan (regen o.i.d.) dat dan zo af en toe toch wegdruipt en dan een uitlaat tegenkomt? of verstopte waterafvoer ergens waardoor het water zich op een ongunstiger plaats naar buiten begeeft?

Zou me over de brandstofpomp nog niet druk maken, als het brandstof is zou je de geur niet als 'neutraal' ervaren denk ik...

Erik2842 (0), 19 jaar geleden

nee dat geeft een sterke brandstof geur. van dat water kan idd wel eens zo zijn als het naar buiten komt en op een heet blok terecht komt wil dat wel roken. Even door vragen: is er een bepaald patroon in, bij het in gaan van een linker bocht of een rechter bocht bij gas geven of loslaten?

Joris5893 (0), 19 jaar geleden

Het kan ook zijn dat je wagen is uitgerust met een Webasto hulpverwarming. Op de 320d van 1999 is dit in ieder geval zo. Deze hulpverwarming zit bij dit model rechts onder de motorkap onder de voorruit (bij sommige andere modellen zit op deze plaats de batterij). De hulpverwarming (eigenlijk een mini verwarmingsketel zoals bij je thuis) verwarmt het koelwater en wordt gebruikt om de motor snel op berijfstemperatuur te brengen. Deze laat soms al eens een steek vallen (zeker na enkele jaren door vervuiling)met een slechte verbranding en dus rook (meestal wit) als gevolg. De uitlaat van deze hulpverwarming zit ter hoogte van de rechter wielkast vooraan. Wat men in een BMW garage doet om dit probleem op te lossen is een nieuw toestel plaatsen (dit kostte mij ong. 2100 euro). Je kan ook eens informeren bij een Webasto verdeler (adressen zijn te vinden op de website van Webasto.be of .nl) of zij dit toestel kunnen (of mogen) herstellen.

Raz (0), 19 jaar geleden

Ik heb inderdaad op de plek waar je de accu zou verwachten een Webasto thermostaat/hulpverwarming. De laatste twee keer dat ik de rookontwikkeling meemaakte stond de auto stil en stationair te draaien.
En als die Webasto hulpverwarming nou eens een steek laat vallen....Moet ik daar nu echt al 2100 euro voor uittrekken om dat nu al te laten vervangen dan?

NB ik reageerde eerder dat de ruitensproeiervloeistof nivo normaal was. Ik bedoelde de koelvloestofspiegel (duhhh)

Erik2842 (0), 19 jaar geleden

Nee een webasto kachel moet eens per jaar worden na gekeken ik werk zelf dagelijks met de dingen en ze gaan nog wel eens dicht zitten de witte rook is dan diesel die niet goed wordt verbrand, Ik weet niet waar je woont maar bij ons in de buurt zit een bedrijf wat niet anders doet dan die dingen schoon maken en dat kost echt geen 2100 euro

Raz (0), 19 jaar geleden

Ik zit vaak in Amsterdam. Wat kost het gemiddeld om die webasto kachel schoon te laten maken, want volgens mij is dat het euvel dan. En past het erbij dat die diesel dan soms niet en vaak wel goed verbrand....want nu heb ik al ruim 1,5 week geen klachten.

Joris5893 (0), 19 jaar geleden

Omdat je het probleem al 1,5 week niet meer gehad hebt kan het zijn dat de kachel nu helemaal niet meer werkt. Als zo'n kachel begint te roken gaat het van kwaad naar erger. Door de rook vervuilt ze steeds sneller tot op het moment dat ze niet meer gestart raakt. Na 3 vruchteloze pogingen tot starten na elkaar schakelt de Webasto electronica zichzelf uit en moet dan in een werkplaats gereset worden (en uiteraard ook hersteld indien dit nog mogelijk is). De vraag is nu of het de moeite loont om de kosten van herstelling te doen. Ik vermoed dat BMW ook niet zomaar voor de fun een "relatief" duur toestel inbouwt als het niet nodig zou zijn. Naast de comfortverhoging waarvoor dit toestel zorgt (in de winter zal het interieur sneller warm zijn) zorgt het ook voor het sneller op bedrijfstemperatuur komen van de motor. Bij deze dieselmotor is het namelijk zo dat hij door zijn efficiëntie te weinig warmte ontwikkelt om op zijn ideale bedrijfstemperatuur te komen (zeker in de winter) of in sommige omstandigheden te blijven. Dit heeft dan zijn invloed op de levensduur van de motor.

Erik2842 (0), 19 jaar geleden

Ik vermoed dat het schoon maken van z`on kachel tussen de 50 en 100 euro ligt

Raz (0), 19 jaar geleden

He Erik Janssen, geef me eens wat meer informatie waar ik die kachel van mij kan laten schoonmaken dan. Woon jij in de b uurt van Amsterdam of waar zit je ergens?

Erik2842 (0), 19 jaar geleden

Oei in de buurt van amsterdam weet ik er zo niet èèn te zitten zelf woon ik in de buurt van deventer en daar zit de firma Boerkamp, die doen heel veel met webasto kachels. Je kunt het tel,nummer zo van internet halen.
succes ermee

Raz (0), 18 jaar geleden

Nou jongens, de laatste keer dat ik last had van die rook (Keihard op mijn bureau lopen afkloppen!!) was toen ik erover schreef, nu ruim 3 weken geleden. Hij heeft zichzelf niet uitgeschakeld en mijn auto functioneert gewoon prima. Ik snap er niks van, maar vind het pe-rima zo. Misschien inderdaad zsm die kachel laten schoonmaken.....of dat het die regen was die bleef staan.......
Bedankt voor de snelle reacties allen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.