BMW 3-Serie: Afslaande motor BMW 320D 2003

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320D

De motor een BMW 320D (common rail diesel) slaat spontaan op willekeurige momenten af. Dit kan zijn bij het wegrijden of als de auto 80km rijdt. Dit kan weken goed gaan, maar kan ook 5 keer op een dag voorkomen. De motor kan na het afslaan onmiddelijk herstart worden en loopt dan ook weer correct. De stroomvoorziening van de auto blijf intact.
Uitlezing van de computer geeft aan dat een elektrische storing van de + leiding naar de verstuivers het probleem zou moeten zijn. Deze storing wordt iedere keer gelogd na het afslaan. De bekabeling vanaf de computer naar de stekkers op de verstuivers is nagemeten en bedragen allen 0,9 Ohm (Toelaatbaar is 2,5Ohm max). Optisch is dit kabelboompje gecontroleerd maar de connectoren zijn allemaal blank en zien er keurig uit. De voedingskabel vanaf de accu is ook optisch gecontroleerd, maar dit lijkt ook allemaal ok.
Het lijkt op een computerprobleem uit te komen, heeft iemand nog andere suggesties of tips? De auto heeft nog maar 40.000 km gelopen.

Daar komt bij dat de auto sinds kort, 2 keer moeite heeft gehad met starten. Auto slaat aan, blijft 1 tel lopen en gaat weer uit. Hierbij gaan geen lampjes op het dashboard branden. Dit een aantal keer herhalen, dan blijft de auto lopen.

RoyZaal

Geplaatst door RoyZaal (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

nharmelink (0) PRO, 18 jaar geleden

het zou best kunnen dat je hoge druk leiding klep vast zit die zit meestal achter op de commrail die zorgt voor de juiste druk in de comm en als die vast zit loopt de auto niet

bmwf1 (0) PRO, 18 jaar geleden

is je DDE relais nog wel goed? (blauw en zit links in de zekering box) en als die goed is kun je de hoge druk regelklep vervangen , achter op de hd pomp.

RoyZaal (0) PRO, 17 jaar geleden

Het computer steuergerat is vervangen, dit was de veroorzaker. Tevens is het nu mogelijk om op stationair toerental op te te trekken, terwijl dit in het verleden niet mogelijk was.

Bedankt voor de suggesties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.