BMW 3-Serie: airbag lampje

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 330I

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem:" mijn airbag lampje brand kort na het starten van de auto, gaat één seconde uit en daarna meteen weer aan....(blijft dan branden). Ik ben ermee naar de dealer geweest en heb hem uit laten lezen, " storing te lage weerstand linker gordelslot" was het antwoord. Heb deze vernieuwd maar heeft niks geholpen.

Alvast bedankt ,

americano1

Geplaatst door americano1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je na het vervangen de storing laten wissen?

americano1 (0), 13 jaar geleden

DE eerste keer heb ik hem uit laten lezen bij een officiele bmw dealer, na het monteren heb ik hem laten wissen bij een universele garage. Ik daarna de oude weer terug gezet en heb voor de zekerheid de weerstand gemeten, ze gaven beide 2 ohm aan.

americano1 (0), 13 jaar geleden

Het lampje kregen ze bij de universele garage niet uit.... of is dit echt iets wat alleen de dealer kan.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Dealer kan het natuurlijk zonder meer, maar een universele garage met de juiste professionele apparatuur zou het moeten kunnen.
Overigens, als je het lampje niet uit kunt krijgen, kan er ook een permanente storing aanwezig zijn. Is dat gecontroleerd?

americano1 (0), 13 jaar geleden

Om uit te sluiten of dat universele bedrijf de juiste apparatuur heeft ga ik toch maar voor de zekerheid naar een bmw dealer, en wat betreft een permanente storing.... dit is een nieuwe term voor mij. De eerste keer uitlezen bij de dealer gaf hij aan dat er te weinig weerstand bij mijn linker gordelslot was....oplossing zou zijn dat ik dat moest vervangen, niet meer. Nog even en dan ben ik zelf permanent gestoord! haha.

In ieder geval alvast bedankt.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Een permanente storing is een storing die gelijk terug komt nadat deze gewist is.
Zo lijkt het alsof het wissen niet lukt. Het geeft ook aan dat de storing op dat moment aanwezig is.

americano1 (0), 13 jaar geleden

Morgen heb ik een afspraak bij Smudde Almelo, zij beweren dat ik alleen deze storing bij een BMW dealer en niet bij een universeel autobedrijf kan laten wissen. We zullen zien! Ik heb de weerstand van de inmiddels vervangen linker(hier zou het probleem in zitten) en rechter gordelslot gemeten, Links 1,1 Ohm en Rechts 1,2 Ohm. Dit wijkt volgens mij niet erg veel van elkaar af. Ik vroeg me verder nog af of er in de bestuurdersstoel(cabrio) ook nog mogelijke problemen kunnen zitten omtrent het uitlees resultaat(te weinig weerstand).

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou voorzichtig zijn met ohms meten aan het airbag-systeem. Voor je het weet gaat er een airbag af.

americano1 (0), 13 jaar geleden

Ja dat weet ik, ik heb alleen de weerstand gemeten op het linker en rechter gordelslot. Ben net terug van de dealer, zij kunnen op dit moment het airbag lampje nog niet uit krijgen. Volgende week moet hij terug voor een uigebreider onderzoek, vermoedelijk crachmodule. Hij heeft wel een lichte schade gehad, maar er was geen airbag afgegaan.

nogmaals bedankt voor de vlotte reactie.

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Misschien stekkerverbinding onder de stoel?Of anders het matje in de stoel.

americano1 (0), 13 jaar geleden

Heb ik ook aan zitten denken en het zou misschien wel zoiets zijn, alleen bij het diagnoze stellen word er aangegeven dat de weerstand te laag is. Dit kan volgens mij niet samen gaan met een kabelbreuk/slecht contact, dan is de weerstend juist te hoog! En een matje, ik heb er even een dummy tussen gehad maar dan kan het lampje ook niet uit. Vrijdag maar ff afwachten.

lukas jansen (0), 13 jaar geleden

Ik heb dit probleem ook bij mijn TDS van 1998.Auto is nautuurlijk wat ouder maar het schijnt vaker voor te komen.Het zou dan wel in het matje of in die stekkerverbinding moeten zitten maar omdat jou auto veel jonger is kan het ook iets anders zijn natuurlijk.

Succes.

rickgilze (0), 13 jaar geleden

als de airbag moduul geen verdere storing geeft, kan dan de moduul zelf niet defect zijn . . . ? Of sluiting in airbag lamp bekabeling ri ab moduul. Want storings lampjes worden vrijwel bijna altijd 'massa' geschakeld . . .

americano1 (0), 13 jaar geleden

Ben nog maar een keer bij de dealer geweest, wel vervelend elke keer diagnose kosten, al een keer het linker gordelslot moeten vernieuwen( volgens de diagnose moest dit). Nu moet het aan het stekkertje liggen, ook die maar vernieuwd. Het lampje brand nog steeds....vrijdag weer naar de dealer om opnieuw het lampje uit te laten zetten.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Uitlezen en dan een onderdeel vervangen als er een fout in het geheugen opgeslagen staat is vaak niet de oplossing als er niet verder gekeken word en dat weet de dealer ook. Weerstand te laag in de gordel spanner kan zitten tussen de module en de gordel spanner zelf, het kan zelf in bepaalde gevallen heel ergens anders fout zitten. Als er een storing opgeslagen van een te lage weerstand in een onderdeel kan het ook heel goed zijn dat er in de bekabeling naar dat onderdeel een fout zit (bv kortsluiting) het kan zoiets simpels zijn als een draad breuk in de doorvoering van het tapijt naar de stoel (Gebeurt vaker als de stoel vaak heen en weer word gedaan).

Uitlezen is geen wondermiddel en heeft niets te maken met wat voor apparatuur je werkt. De 1 doet het beter op bepaalde onderdelen als een ander maar het is altijd de persoon die het apparaat bedient die de echte storing moet opsporen.

gr Martin

americano1 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost!

Eerst zou het aan de gordelspanner liggen, dit was het niet. Daarna heb ik het snoertje van de gordelspanner tot onder de stoel vervangen. Deze was de boosdoener, het stekkertje was stuk!

Iedereen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.