BMW 3-Serie: airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: m43

Na een tijdje rijden hangt een verbrand plastic / rubber geur rondom de voorkant van de auto. Vandaar dat ik met lopende motor onder de kap aan het kijken was. Mij viel op dat wanneer de airco aanstaat de aircopomp aan/uit/aan/uit/aan/uit geschakeld wordt. Is dit normaal ?

Als iemand tips heeft over de geur hoor ik ze graag !

Gr

roykejanssen

Geplaatst door roykejanssen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Nee dat is niet normaal, het kunnen meerdere oorzaken hebben.

Laat hem eens uitlezen of bezoek een airco specialist.

Gr Stefan

roykejanssen (0), 14 jaar geleden

Is de airco dan los uit te lezen ?

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee, alleen als er een foutcode in de ecc staat die met de ac installatie te maken heeft.

De verbrande geur kan van de multiriem zijn omdat de pomp in/uit slaat, de oorzaak zou kunnen te maken hebben dat de vrijloop poelie heeft vast gezeten.
Meest voor de hand liggende is dat het systeem niet voldoende koudemiddel heeft, compressor wordt warm inclusief spoel en magneetkoppeling. (andere oorzaken buiten beschouwing)

Gebruik de airco NIET meer, gelet op het risico dat de compressor vast loopt en heb je de hoofdprijs.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Airco is apart uit te lezen. Zou daar maar eens mee beginnen en zoals gezegt niet meer gebruiken.

gr Martin

roykejanssen (0), 14 jaar geleden

volgende week zaterdag ga ik naar de airco man. Morgen moet ik werken. Airco staat uit. Verbrande geur was er ook zonder gebruik airco.

skiqpy (0), 14 jaar geleden

dat een aircopomp in en uit schakeld hoeft niet vreemd te zijn. Sommige systemen worden door een drukschakelaar beveiligd.

rickgilze (0), 14 jaar geleden

ik heb climate control in me E36 en die schakeld in derdaad de airco zelf in en uit, dit is volkomen normaal, het systeem probeert tussen een bepaalde druk (BAR) te blijven, of wanneer er geen (al voldoende gekoeld) koel vraag meer is binnen in het voertuig, zal ook de compressor uitschakelen, wanneer de compressor in een zeer korte tijdsbestek in en uit schakeld, zou je koudde middel wel eens 'weg gelekt' kunnen zijn. en is het niet verstandig om de airco nog te gebruiken tot de storing door een deskundige vast gesteld en verholpen is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.