BMW 5-Serie: airco vastgelopen

Bouwjaar: 2005, Motorcode: E61

Bij deze auto is de compressor vastgelopen. Het is de eerste maal dat ik dit bij dit soort auto meemaak. Ik weet, voor alles is er een eerste keer. Maar ik heb dit voertuig onlangs een groot onderhoud gegeven, incl. vulling airco. En nu plots loopt die zonder reden vast.
Moet ik op iets speciaals letten in dit geval?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Jan, een compressor loopt niet zomaar vast, dat heeft een reden ? vooral de "continu variabele compressors" lopen vast door een tekort aan koudemiddel, deze BMW heeft ook zo'n compressor.
Waarschijnlijk is er een lek ontstaan ergens aan het systeem of een verstopping, bij dit soort AC systemen wordt de compressor NIET uitgeschakelt indien de vulgraad te laag/nagenoeg leeg of te weinig krijgt aangeleverd, deze hebben geen lage drukbeveiliging.

Het systeem zal gespoeld moeten worden, (verdamper inclusief de leidingen), de "condensor" hoef je niet spoelen ! die moet je gewoon in zijn geheel vernieuwen, de condensor is voorzien van een geïntegreerde filter/droger en kan dus niet gespoeld worden indien de filter/droger niet wordt gedemonteerd. Daar hoef je geen tijd aan te verkwisten, nieuwe condensors zijn in veel gevallen ook voorzien van de filter/droger.
Het zelfde met het expansieventiel dat moet je ook vernieuwen en niet meer opnieuw gaan gebruiken ! je zult die toch moeten demonteren om de verdamper te spoelen.

jhl (0) PRO, 12 jaar geleden

Een hele boterham Theo, maar ik dacht het al. Spijtig genoeg heb ik mijn apparaat met spoelkit verkocht dit jaar. Ik heb een apparaat zonder spoelkit. Het was de bedoeling om een nieuw apparaat met spoelkit voor boekjaar 2012 te kopen. Zo zie je maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.