BMW 3-Serie: alarm aansluiten; centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1991

Ik heb een BMW 316i met alarm maar wil hierbij een centrale vergrendeling aansluiten. Centrale vergrendeling zit er origineel van bmw in. Alarm is van votex. Welke draden moet ik hebben voor het openen en het sluiten van de vergrendeling. Heb al geprobeert de draad te volgen en te meten welke het moet zijn maar ik kom uit bij niks. Alle ideeen welkom. Een bedradingsschema zou helemaal geweldig zijn.

mvg John

ko3i

Geplaatst door ko3i (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fred3320 (0), 18 jaar geleden

Hallo,
de module voor de cv zit bij jouw type achter het dachbordkastje.
1 x schroef in ventilatierooster links en rechts, twee aan de voorkant en 1 moer aan de onderkant, achter de verlichting.
dan kan je de gehele kast eruit pakken en daarachter zie je de centrale zitten, met een spanningzoeker kan je via de computer opzoeken welke horen bij de cv.
Groeten,
Fred

gijzzie (0), 18 jaar geleden

heb hetzelfde probleem maar kan in die module geen puls voor het ontgrendelen vinden. volgens de handleiding zou pin 24 en 25 voor het open en sluiten moeten zijn maar mijn 26 polige stekker heeft op die plekken geen aansluitingen zitten...
wie weet er raad?

gijzzie (0), 18 jaar geleden

Op die plekken zul je zelf moeten bijstekkeren. Kijk of je ergens een oude stekker op de kop kan tikken waar je die draadjes uit kunt wippen of vraag bij de lokale electroboer of ze van die schoentjes hebben die je in die stekker kunt klikken.

Nummer 25 is openen, positieve puls (zet er dus kort 12v op)
Nummer 24 is sluiten, positieve puls.

Laatst bewerkt door Emerge

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.