BMW X5: Alarm gaat spontaan af, ondanks vele reparaties

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.4i

Na iedere rit gaat het alarm (X5 E53) spontaan af na ongeveer 1-1,5 uur. Mijn garage en de dealer weten geen oplossing meer. De interieursensors, de hellingshoeksensor, de motorkapsensor en de achterklepsluiting zijn reeds vervangen. Hierna bleek de niveauregeling (luchtvering) te lekken, waardoor de auto iets verzakte, wat dan mogelijk het alarm zou triggeren, dat is nu ook hersteld, maar het probleem blijft. Het is allemaal begonnen nadat de dynamo een keer stuk is gedraaid, die is natuurlijk vervangen evenals de accu. Overigens zit er ook nog een track en trace systeem in de auto, wat ik overigens zelf nooit gebruikt heb, kan dit nog een oorzaak zijn? Ik zit inmiddels na 2 maanden van reparatiepogingen met de handen in het haar! Iedere hulp is zeer welkom.

jv1

Geplaatst door jv1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 13 jaar geleden

Ik denk dat het alarm afgaat op spanningsval...geeft hij geen code met het lampje?
Meestal kan je aan de knippercode zien wat het alarm af deed gaan.

jv1 (0), 13 jaar geleden

Wat me is opgevallen: als het alarm is afgegaan en niet is afgezet (bv na stalling in parkeergarage) dan piept de auto 2x bij het openen met de zender van de CV. Indien het alarm na het afgaan is afgezet door te openen en weer te sluiten dan piept er niets bij het weer openen. Na het afzetten van het alarm blijven de richtingaanwijzers enkele minuten langzaam knipperen. Vanochtend gekeken naar de LEDs (gisteravond 1x open/dicht gedaan om alarm te stoppen). De led onderaan de spiegel knippert sneller dan normaal, en er zit nog een ander ledje voor de spiegel in de dakconsole die knippert nog sneller. Misschien dat deze bevindingen helpen?

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Het alarm is toch uit te lezen?.
Dan is toch te zien waar die op afgaat.

jv1 (0), 13 jaar geleden

Het alarm is al diverse malen uitgelezen, het geeft geen foutmelding meer. Nu blijkt dat als het alarm afgaat de led onderaan de spiegel nog gewoon langzaam knippert, maar dat de led in de dakconsole 3x snel en dan weer 3x snel en dan weer 3x snel enz blijft knipperen. Kan dit nog van het fabrieksalarm zijn of zou dit van het later ingebouwde track and trace alarm zijn?

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Als het van het standaard alarm is is het uit te lezen welke sensor het alarm triggered.
Waarschijnlijk zit het dan in het later ingebouwde track and trace.

jv1 (0), 13 jaar geleden

Inderdaad. Het track AMD trace kastje laten uitbouwen. Probleem is nu opgelost! Dank voor alle wijze raad.

jv1 (0), 13 jaar geleden

Track & trace kastje uit laten bouwen. Geen spontane alarmen meer! Dank voor alle input.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.