BMW X5: automaat probleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0d

vorige week is de automaat van mijn x5 plots in veiligheid gegaan, na afzetten contact, en terug starten was alles weer ok, heb de stuurdozen laten uitlezen door een vriend die beschikt over het wow systeem van wurht, daar kregen we de foutmelding bij de stuurdoos van de automaat foutcode 5 fout S5 zonder verdere specificaties, bij navraag bij bmw dealer zou dit geen bmw foutcode zijn deze bestaan uit 4 cijfers, zijn er soms mensen die de overeen komende bwm of P code van deze wow foutcode kennen of een vergelijkende lijst van wow naar P code hebben? wij hebben de fout gewist en na een honderdtal km met ongeveer een 6tal keer de motor afgezet te hebben, nog een keer uitgelezen en daar was geen fout meer te bespeuren. als er nog mensen zijn met dergelijke ervaringen hoor ik er graag over.

in afwachting,
vriendelijke groeten,
erik

de rick

Geplaatst door de rick (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

BMW codes hebben inderdaad 4 cijfers, vanaf een bepaald bouwjaar wat per model en ecu verschillend is.
De X5 kan ook een bak hebben die nog met een ouderwets klein getal werkt. Dan betekent code 5 - Druk Regelaar EDS5.
Vertaling van de Wow is wat erg kortaf.

de rick (0), 13 jaar geleden

beste oldford, vooreerst meeste dank voor uw snelle reactie, nu vraag ik mij af als het iets zou uithalen om de olie en filter van de automaat te vervangen, want de bak zou met longlife olie gevuld zijn voor de volledige gebruiksduur van de automaat als er geen lekken zijn ontstaan. zo ja, dan had ik graag ergens een handleiding kunnen vinden hoe ik de olie er opnieuw op doe? weet u soms ook als profess. of het enigzins mogelijk is om de drukregelaar appart te vervangen zonder de bak uittebouwen, via het onderste deksel of zo. nota bene, ik hoor ook af en toe bij het schakelen van de bak (ik denk naar derde versn.) een piepend geluidje.

in afwachting ,
vriendelijke groeten,
erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.