BMW 3-Serie: Audio Upgrade BMW 361i E36

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Beste Forum leden,

Gezien ik met mijn technische problemen heel veel hulp van jullie heb gekregen leek het mij toepasselijk deze vraag / vragen ook aan jullie te stellen met betrekking tot de audio upgrade in mijn auto.

Bij overnamen van de auto werd de auto geleverd zonder Radio.
Nu heb ik zelf een oudere radio ingehangen maar het geluid valt heel erg tegen.

Deur tweeters Kraken
Achter luidsprekers in de hoedenplank met de adapters Kraken.

In de manual van de auto zelf kom ik nergens een stukje over audio tegen. Ik weet dat de afmetingen van de hoedenplak en de adapters 6x9 zijn. (deze zijn ook niet moeilijk te vervangen) Maar welke speakers voor achter adviseren jullie.
Welke deur tweeters (kan deze nergens vinden en afmetingen ook niet) Adviseren jullie?

Plus welke autoradio adviseren jullie, er zit nu een 4x50W in. (is dit voldoende gezien er ook nog een subwoofertje achterin komt te liggen).

En ohja de radio werkt niet, hij levert geen ontvangst . Kan dit omdat de standaard stekker van BMW een adapter nodig heeft?


Alvast bedankt

Juggermood

Geplaatst door Juggermood (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Als er geen externe antenne op zit is het via de achterruitverwarming die werkt dan als antenne. In de R achterstijl zit dan een antennversterker
die kan kapot zijn of geen spanning krijgen.

Krakend geluid kan aan de speakers zelf liggen de conus ophanging kan defect zijn. Maar dat kan je testen door er een goede speaker op aan te sluiten. Vooral als er hard gepoeierd is met de installatie gaan de luidsprekers kapot.
Voor nieuwe luidsprekers neem je maat en de bevestigingsgaten op, en koopt gelijkwaardige exemplaren. De oude meenemen naar een elektrozaak kan ook. Of via een webshop zoals Conrad die hebben tientallen soorten autoluidsprekers.
Autoradio's koop je vanaf 50 euro bij de Kijkshop tis maar net wat je eisen zijn en wat je wil uitgeven. Bluetooth erop is handig voor audio en GSM koppeling en een USB stick aansluiting voorop ook. RDS en TMC kan je voor files behoeden. Boombass vind ik geen must. Je trekt daarmee alleen maar aandacht van de politie. Ze letten al genoeg op petjes in BMW's.

Juggermood (0), 10 jaar geleden

Mj,

Thanks voor je reactie! Een petjes figuur ben in niet. Ik wil gewoon een lekker geluidje hebben in de auto. Niet opvallend als ik er maar van kan genieten.

Ik heb een haaienvin op het dak, dus van een antenne in het achterraam is geen sprake . Waar kan ik nu de antenne versterker vinden?

GJBAutos (0) PRO, 10 jaar geleden

Een haaienvin op het dak bij een BMW uit 1994 betekend niet dat daar een antenne is zit. Meestal zit die er niet in. (Dit is overigens ook een petjes onderdeel :) )Als er een niet orginele radio in zit dan is vaak of de antenne versterker niet aangesloten of is er geen voorziening op de radio om hem aan te sluiten, je kunt de draad van de versterker op de blauwe (inschakeling losse versterker) Zo uit mijn hoofd is het de witte draad in de kabelboom van de auto die naar de antenne versterker gaat.

gr Martin

Juggermood (0), 10 jaar geleden

Heren,

Het is waarschijnlijk de antenne versterker die niet functioneert. (haaienvin een petjes onderdeel? Tegenwoordig heeft elke nieuwe bmw er 1, en daarnaast heb ik nog nooit een pet op men kop gehad! )

De draad van de radio tot versterker is waarschijnlijk goed. De draad van de versterker naar het achterraam is waarschijnlijk fout (ergens een draadbreuk of de kabel zit niet vast. Klusje voor het weekend om de gehele achterbekleding eruit te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.