BMW 3-Serie: auto houdt in met koude motor / stoten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: S50 M3

Hallo,

wellicht kunnen de professionals hier me verder helpen!

Ik heb een 95-er m3 sedan en deze auto heeft sinds 2 maanden hetvolgende probleem: als de motor koud is houdt de auto een beetje in (bij continu rijden geeft dit een stotend gevoel). Stationair toerental en verhoogd toerental is prima, alleen bij het rijden doet het probleem zich voor. Bij olietemp van 60 is het over.
10000 km geleden voledige inspectie 1 gedaan volledig volgens boekje, behalve klepspeling controle, doe ik bij volgende inspectie 2.
BMW dealer denkt aan olie, dit zou dan bij koude motor invloed hebben op vanos. Dealer adviseert 10w60 castrol tws volledig syntheet. Maar ik gebruik kroon volledig syntheet 10w40 en de 1-w60 is volgens mij meer e46 m3. . Hoe denken jullie hierover.

Verder start de auto soms niet in 1 keer als de auto halfwarm is. Koude start altijd goed. Warme start idem (binnen 5 minuten na uitzetten).

Geen foutcodes aanwezig bij uitlezen. Bij voorbaat dank voor de hulp en als tegendienst kunnen mensen die op bereisbare afstand van groningen wonen altijd langskomen om evt met bmw software de auto uit te lezen.

vr gr Danny

LT-man

Geplaatst door LT-man (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Bmwm-look (0), 17 jaar geleden

hallo

ik heb hetzelfde probleem...vorig jaar winter starte mijn auto slecht bij temperaturen rond de nul waarbij mijn auto ook stotterde tijdens het rijden.

ik ben toen naar de garage gegaan, maar die konden het niet uitlezen, ergens anders dachten ze dat het misschien mijn krukassensor zou zijn, ze hebben mij verteld dat er dan iets in het blok gekanteld wordt. wat nou schijnbaar niet goed staat als ik hem koud start omdat die sensor zou haperen.

heb het nog niet geprobeerd want een nieuwe sensor kost 140euro...dus dat is niet iets om even te proberen.

laat het weten als jou probleem is opgelost.

Groeten ruud

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.