BMW 5-Serie: Auto slaat af van gas naar benzine

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 535i

Hallo,

Ik heb een BMW e39 die op LPG3 loopt. Het probleem is dat deze regelmatig afslaat naar benzine. Het zit niet aan het lpg3 systeem, want de auto kan licht schokken op benzine. alle onderdelen van de lpg3 systeem zijn getest en daar ligt het zeker niet aan. Bij het starten met een koude motor schud de motor en de kritieke snelheden liggen bij de ong. 60, 80 en 120 km/u. Bij deze snelheden merk ik dat de motor het niet fijn vind. Bij stationair lopen wilt ie ook afslaan en bij hard optrekken of bij een kickdown heeft ie er ook last van. Ik heb geleerd dat de meter die het benzinestand aangeeft niet exact werkt, waardoor ik denk ik regelmatig met een te lage benzine stand van onder de 15 liter heb gereden, zou dit veel kwaad kunnen. Mijn gasinstallateur heeft aangegeven dat die minimaal op 15 liter moet blijven.

Onlangs is allemaal gebeurt aan de auto:

Onderhoudsbeurt
Waterpomp vervangen
Middenas

Kan iemand mij vertellen wat er in hemelsnaam aan de auto zou kunnen schelen dat deze hardnekkig naar benzine wilt blijven overslaan?

Gr, Siem

tenSiem

Geplaatst door tenSiem (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Erhan81 (0), 11 jaar geleden

Ik heb het ook gehad met me vorige auto zodat deze iederekeer naar benzine spring van lpg, ben toen naar de lpg boer gegaan
naar testjes en uitlezen bleek de druk sensor kapot te zijn deze toen laten vervangen en probleem was weg.

tenSiem (0), 11 jaar geleden

Erhan,

Dank je wel. Het klinkt als een logische verklaring. Het is zeker de moeite om dit te laten checken. Word vervolgt!

Erhan81 (0), 11 jaar geleden

Prima laat het even weten, hoop dat het snel opgelost wordt.

gr,
Erhan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.