BMW 5-Serie: Auto start niet 530d e39

Brandstof: Diesel, Motorcode: 530d

Beste heren,

Ik zit met een probleem,
Het begon met af en toe niet starten.
Dus hebben we de brandstofpomp onder de stoel vervangen incl nieuwe stekker omdat de auto bijna uit elkaar was gevallen. Heeft het daarna 1 maand zonder enig probleem rond gereden.

Maar nu start hij helemaal niet.

De relai schakeld. Maar ik hoor geen een pomp meer zoemen.

Ik kom er niet meer uit

Mocum

Geplaatst door Mocum (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Freude_am_Fahren (0), 9 jaar geleden

Naast controle van de zekering van de brandstofpomp en meten of er inderdaad spanning staat op de stekker van de brandstofpomp tijdens het starten (Zo ja, dan is de brandstofpomp aan vervanging toe !), de volgende suggestie:
Probeer eens te starten met een van de overige sleutels. Het kan namelijk de wegrij-blokkering (EWS) zijn die activering (spanning) van de brandstofpomp tegen houdt. Als met de overige sleutels ook niet gestart kan worden is uitlezen van het storingsgeheugen van de DME-unit (motor-stuurunit) aan een diagnose-apparaat de snelste manier om meer duidelijkheid over oorzaak van de storing te krijgen.

Zelf uitlezen kan ook door aanschaf van (het juiste type) kabel (met ronde = oude type of rechthoekige = nieuwe type stekker) + software, bijvoorbeeld bij het (hopelijk ook voor de moderator acceptabele en zoniet, dan even googlen met BMW & DME & diagnose & software & cable) webadres:
www.bcables.com

repair107 (0) PRO, 9 jaar geleden

De nokkenas sensor vervangen die geeft geen foutmelding met uitlezen en begint meestal met het af en toe niet starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.