BMW 5-serie 2007: Auto stottert bij koude start

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Ik rijd een benzine BMW 523i uit 2007 ( 6 cyl)

Bij het starten van de auto (koude start) gaat na een paar seconde het motorlampje oranje branden en merk je dat de auto stottert/inhoud als je gas geeft. Na 10 a 15 minuten rijden gaat motorlampje uit en is het stotteren/inhouden plots verdwenen, de auto rijd dan weer zoals die moet doen. Het is sinds november 2023 (eerst dacht ik dat het met de koud te maken had omdat we koudere dagen hebben gehad de laatste tijd) maar ook bij 9 a 10°C buiten ervaar ik deze problemen. (De bougies zijn al vervangen in december, maar dit is helaas niet de oplossing geweest) iemand een idee wat wel de oplossing kan zijn?

Pascal van der Bok

Geplaatst door Pascal van der Bok (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ehombie (45) PRO, 4 maanden geleden

N52 of n53 motor?
wat waren de.foutcodes met omschrijving?

    N53 (alleen oranje motorlampje) Auto gaf in de display/scherm verder geen meldingen of een omschrijving - Pascal van der Bok (0), 4 maanden geleden

kaleido 1 (1540) PRO, 4 maanden geleden

Dat hoeft ook niet in de computer staan vast foutcodes deze bij de dealer uit laten lezen dit geeft meer info inzake de storing.

mod64 (0) PRO, 4 maanden geleden

Ik ben benieuwd wat er aan foutcodes zijn opgeslagen. Zo uit de heup geschoten vermoed ik de Lucht Massa Meter die niet meer het goede signaal afgeeft.

Ehombie (45) PRO, 4 maanden geleden

ik vermoed injectoren probleem...
Hoe dan ook...eerst uitlezen. vandaaruit weer verder redeneren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.