BMW X5: Automaat koppeling kapot X5; kans op coulance oid?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0

Beste forumleden,
via de vrienden van flitsservice hiernaartoe verwezen:

M'n moeder is gisterenochtend met de BMW X5 3.0d weggesleept van de A58. Oorzaak: de motor ging heel veel toeren draaien (in de 6000) en de snelheid viel weg. Was even daarvoor ook al gebeurd, maar na opnieuw starten functioneerde alles weer. Voor zo'n 10km.

De dealer komt tot de conclusie dat de versnellingsbak (automaat) kapot is. De kosten voor een nieuwe bak zijn € 4.600. De oorzaak of wat er precies kapot is weten ze niet. Ze willen de bak opsturen naar BMW Nederland die de lijkschouwing uitvoeren en daarna de bak vernietigen. M'n ouders zijn het daar niet mee eens. De bak is hun eigendom, vinden ze, ook al is ie stuk, maar terugkrijgen is vooralsnog niet bespreekbaar. Die blijft bij BMW. De versnellingsbak is volgens de dealer geen vaker voorkomend probleem bij de X5. (Maar dat zou ik ook zeggen)

De auto heeft nu al verschillende kleinere mankementjes gehad. Hij is nieuw gekocht in 2003 en ondertussen is ie al eens weggesleept wegens computerstoring en werken de inklapbare buitenspiegels niet meer. Dat allemaal bij elkaar verwacht je eigenlijk niet van een BMW.

De vragen zijn : Kan BMW die kapotte versnellingsbak gewoon claimen en vernietigen (bij plaatsen nieuwe bak)? Heeft het zin om om coulance (of gedeelde kosten) te vragen? Een auto waarvan de automaat na 4jr kapot gaat lijkt me niet de bedoeling.

Papalazarou

Geplaatst door Papalazarou (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

diko (0) PRO, 16 jaar geleden

Vier jaar is wel snel,maar je hebt er geen km stand bij gezet?
als er een NIEUWE automaat in gaat is de oude bak natuurlijk jouw eigendom,maar meestal wordt er een RUILbak gemonteerd en dan moet de oude bak ingeleverd worden.
coulance aanvragen kan je altijd proberen natuurlijk.
als alternatief voor de dealer kan je ook naar een specialist in automaatbakken gaan met de auto,dat kan aanzienlijk schelen in de prijs. mvg Diko

jeffie (0), 16 jaar geleden

De wagen heeft waarschijnlijk +/- 150.000 km daar gaan ze allemaal op stuk.
Ge kunt de versnellingsbak laten vervangen bij ACS in Overpelt België voor +/- 2300,- Euro geplaatst
tel.nr. 32/11734110 - GSM 32/0475789458 of telefoneren naar mijn nr. 32/0475452127.

Papalazarou (0), 16 jaar geleden

Dank voor de reacties. In overleg met BMW nederland is er een nieuwe bak gemonteerd op gedeelde kosten. Daar is alles mee afgedaan.

Ben idd vergeten km-stand te noteren. Dat was 190.000km

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X5 of stel zelf een nieuwe vraag.