BMW 3-Serie: Automaat Slipt

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Na de aanschaf van de auto met defecte automaat (wilde niet meer vooruit, maar wel achteruit) een andere bak gekocht een ZF 4-HP22,met de verzekering dat deze goed zou zijn en dus gemonteerd, (olie ververst en op advies met draaiende motor op peil gebracht) met als rezultaat dat deze bak eigenlijk dezelfde problemen vertoond als de orginele, maar dan in mindere mate d.w.z de auto rijd wel maar komt niet op snelheid en schakeld niet.
Hebben we bij toeval te maken met twee bakken met de zelfde problemen of kan er nog iets aan worden gedaan om het voeruig op normale snelheid te brengen.
Wie kan hier wat helderheid in brengen.
Alvast bedankt voor de assistentie.
Gr W.T. de Graaf.

E.T de Graaf

Geplaatst door E.T de Graaf (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt proberen om het oliecarter te demonteren om dan het oliezeef en kleppenhuis te reinigen.
Mogelijk heeft deze bak ook nog een regelaar op de uitgaande as zitten, maar weet dat niet (meer) zeker. Deze gaan (gingen) nog wel eens vast zitten waardoor de bak niet meer doorschakelde. Schoonmaken was de oplossing maar daarvoor moet het staartstuk van de bak af.
Voor de zekerheid morgen even Autrans in Lunteren bellen of iemand anders zou nog een oplossing kunnen aandragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.