BMW 3-Serie: automaat valt in noodprogramma

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318

Hallo ik heb een 318ci aut van 2002, het probleem is dat als ik met koude motor weg rijdt er geen melding zichtbaar is, zodra de auto op tempratuur is valt de automaat in een noodprogramma dat is naast de letter D van drive komt er een tandwiel te staan de auto rijdt gewoon verder alleen vermogen wordt minder dat is volgens mij normaal met een noodprogramma.

Als ik hem uileest geeft die ox sensor (lambasonde bank 2 verouderd die heb ik nu vernieuwd en het probleem blijf nog aanhouden, daarnaast krijg ik ook nog een melding van luchtmassa sensor, hij schommelt af en toe ook in de toeren.
Heeft iemand dit wel eens mee gemaakt en wat zou het evt kunnen zijn.

m v g

binsberge

Geplaatst door binsberge (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Los van de problemen met de motor-sensoren moet je de versnellingsbak ook uitlezen. Daar zal ook wel het een en ander in staan.
Verouderde lambdasonde moet je gewoon vernieuwen.

Wat zijn de exacte foutcodes? Liefst compleet met nummer.

binsberge (0), 13 jaar geleden

bedankt voor je reactie, wat ik doe is het volgende ik breng hem van de week bij de garage voor het uitlezen, volgende week weet ik dan meer ben namelijk tot zaterdag 22 januari weg, als het probleem dan nog niet is opgelost zal ik de foutcode's even vermelden.

m v g jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.