BMW 3-Serie: Automaat Versnellingsbak

Bouwjaar: 1992, Motorcode: 320i

Ik zit met een narigheid. Mijn automaat versnellingsbak heeft 6 versnellingen vooruit(ik rijd 140 tegen net geen 3000 toeren). Nu heb ik al tamelijk wat research gedaan maar ik kan geen auto van mijn serie en bouwjaar vinden met een 6bak. Ik heb de wagen tweedehands gekocht, 110000km. Bestaat er een 6bak in deze reeks of is deze er door de vorige eigenaar ingezet?? Ik heb het probleem dat wanneer ik boven de 120 zit enkel nog in 4de snel kan optrekken want in 5de of 6de komt hij maar niet op gang. De auto heeft gelijk niet het volle vermogen meer voor een 6cyl 110kw
De wagen durft stationair ook wel eens wippen, kan het zijn dat hier de lambdasonde de oorzaak is? De wagen drinkt ook enorm veel, 13-14l wat raar is want bij mijn automaat ga ik bijna nooit boven de 3000 toeren( en altijd in ecostand). Zou een verandering van de luchtmassameter een enorm verschil kunnen geven in vermogen? Bij het uitlezen geeft hij geen foutmeldingen... het blok zweet een beetje aan de dichtingen van de kop. Weet iemand raad hoe ik mijn auto terug op punt krijg?


Grégory

Grégory Tourné

Geplaatst door Grégory Tourné (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

bmwlover86 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo,
Dit kan zijn dat de vorige eigenaar hier iets geeft aangedaan,want ik denk dat de e36 enkel gemaakt is met vijf traps automaat,misschien doordat er een andere versnellingsbak inzit en deze misschien voor een wagen met meer kw is kan het zijn dat de overbrengingsverhouding van de tandwielen te groot is voor het motorvermogen van uw wagen:-)(niet zeker he)
bij het wippen bij stationair toerental zou ik eens eerst m'n stappenmotor eens controleren;-)

grtzz luc

stefan84 (0), 17 jaar geleden

stappenmotor demonteren en reinigen met remreiniger.

volgens mij bestaat er helemaal geen 6 bak voor jou type,op de M serie na dan.

laat hem eens uitlezen en kijk wat er uit de bus komt.het is lastig te zeggen wat de oorzaak is als je zelf denkt dat het motorvermogen te min is.het kan n.l. meerdere oorzaken hebben.

als je in de 4 rijd en trekt hem door tot volgas en overschakeld naar de 5e gang,komt hij dan maar moeizaam voorruit ? of komt hij in de 4 al niet op volle toeren ?

wat voor maat velgen heb je trouwens ?

een automaat verbruikt over het algemeen toch al iets meer dan een handgeschakelde bak.daarbij is de rijstijl en de conditie van de motor afhankelijk van het verbruik.echt zuinig zijn deze auto's / motoren toch al niet maar normaal gesproken moet je toch wel een 1/11 - 1/12 kunnen rijden zonder gek te doen.

Stefan

Grégory Tourné (0), 17 jaar geleden

Als ik hem in vierde laat gaan tot 6000, wat hij in sportstand sowieso doet, dan haalt hij denkik al een goede 140-150. en als hij dan in 5de en 6de ook al in hogere toeren zit, dan heeft hij wel vermogen om door te trekken. Maar ik kan bv niet vanuit 5de of 6de tegen een snelheid van 120 boven de 160 geraken, of het zou bergaf moeten zijn. Je ziet hier ook dat de economie meter naar beneden gaat ipv naar boven. Enig idee welke versnellingsbak er zou kunnen inzitten? ik zal hem een dezer dagen ook eens laten uitlezen. Ik ben pas tot deze conclusie gekomen toen ik met een andere 320 reed en deze wel serieus doortrok in toeren lager dan 3000 of 4000. Mijn wagen krijgt dan pas zijn kracht en dit is in alle versnellingen eigenlijk zo.
( er zitten 18" M velgen onder)

Grégory Tourné (0), 17 jaar geleden

Gisteren heb ik de auto is tot zijn top laten lopen en tot mijn verbazing was dit maar 190(5de tegen 6000). De wagen schakelde zelf niet meer over naar 6de omdat hij volgens mij te weinig vermogen had.Wanneer je dan de gas terug wat lost en terug in economie zet, dan schakelt hij over naar 6de. Waar zou dit gebrek aan vermogen kunnen aan liggen??? Ik vind het nogal stom van voor 150ps wegentaks te betalen als je er niet zoveel hebt.
Auto heeft nu 118000 km en kwam van een dametje.

Grégory

stefan84 (0), 17 jaar geleden

misschien heeft het 'dametje' hem wat te lui be-reden..

bmwlover86 (0) PRO, 17 jaar geleden

:-) behave stefan:-p

Bob1332 (0), 16 jaar geleden

Jij zegt dattie 6 versnellingen heeft vooruit (2, 3, 4, 5, 6 is 5.....hahaha)Maar in 5 tegen de 6000 tpm 190 km lijkt mij oke! Als je top rijdt, maaktie namelijk 6500 tpm (de mijne 220 km/h op de teller...ben luie rijder)en dan ga je toch ruim over 200km/h. Waarschijnlijk is je bandenmaat (18") gewoon te groot, hij krijgt het niet meer rondgedraaid.
Mijn M52 met VANOS motor 320I van 1995 is al niet rap beneden de 4000 tpm, laat staan jouw M50 zonder VANOS

jeffie (0), 16 jaar geleden

Kijk eens op het plaatje van de versnellingsbak naar nummer is het 6Hp26 dan is het een 6 traps

is het 5HP18 dan is het een 5 traps

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.